
Niečo pre milovníkov cestovín.
250 | gramov | cestoviny |
1 | kus | cibuľa |
150 | gramov | slanina |
1 | kus | syrokrém |
250 | gramov | kyslá smotana |
Ako prvé dáme variť cestoviny (to zaberie najviac času), najlepšie vretienka, najlepšie sa obalia v syrokréme.
Kým sa nám uvaria cestoviny, stihneme nakrájať najemno cibuľku (nie som veľký milovník cibule, nerobí to dobre na môj žlčník, ale v tomto recepte je úplne geniálna) aj slaninku na malé kocky.
Cibuľku popražíme dozlatova a pridáme vytopiť slaninku (v tejto fáze zvyknem pridať nakrájané šampiňóny).
Cestoviny scedíme, neprelievame studenou vodou, pridáme syrokrém a kyslú smotanu, všetko spolu zmiešame.
Naložíme na tanier a každému pridáme vrchovatú lyžicu slaniny - aj dve xixi. Chutí to ako halušky s bryndzou, len je to menej prácne a vonia to božsky.....
Možno to poznáte a len pre mňa je to novinka, ale toto robíme často a chutí to aj ocovi (dostala som pochvalu, že je to dobré - to sa často nestáva xixi).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty