
dasa_ | Cestoviny so špargľou a hráškom
Chutná rýchlovka, ktorá sa dá pripraviť aj vo vegetariánskej verzii.
Ingrediencie
1 | balík | cestoviny |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | slanina |
1 | polievková lyžica | maslo |
10 | kusov | špargľa |
1 | hrnček | hrášok |
1 | kus | jarná cibuľka |
200 | millilitrov | šľahačka |
soľ | ||
čierne mleté korenie |
Postup
Dáme variť cestoviny podľa vlastného výberu.
Špargľu očistíme, odlomíme drevnaté konce a nakrájame na kolieska.
Slaninu pokrájanú na kocky opečieme na lyžici oleja a odložíme vedľa.
Do výpeku pridáme maslo, vložíme pokrájanú špargľu, nakrájanú cibuľku a opečieme. Pridáme mrazený hrášok, zalejeme šľahačkou, osolíme, okoreníme a povaríme asi 4 minúty.
Ponorným mixérom mixujeme na jemno. Ak je omáčka hustá, pridáme trochu vody z cestovín.
Vložíme cestoviny, opečenú slaninu a dobre premiešame.
Vrch každej porcie ozdobíme vňaťou z jarnej cibuľky.
Miesto špargle môžeme použiť cuketu, jemnú zelenú fazuľku, papriku. Chuť omáčke robí hlavne hrášok. Samozrejme môžeme použiť aj čerstvý vylúpaný hrášok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.