
Chutná rýchlovka, ktorá sa dá pripraviť aj vo vegetariánskej verzii
1 | balík | cestoviny |
1 | polievková lyžica | olej |
2 | polievkové lyžice | slanina |
1 | polievková lyžica | maslo |
10 | kusov | špargľa |
1 | hrnček | hrášok |
1 | kus | jarná cibuľka |
200 | millilitrov | šľahačka |
soľ | ||
čierne mleté korenie |
Dáme variť cestoviny podľa vlastného výberu.
Špargľu očistíme, odlomíme drevnaté konce a nakrájame na kolieska.
Slaninu pokrájanú na kocky opečieme na lyžici oleja a odložíme vedľa. Do výpeku pridáme maslo, vložíme pokrájanú špargľu, nakrájanú cibuľku a opečieme. Pridáme mrazený hrášok, zalejeme šľahačkou, osolíme, okoreníme a povaríme asi 4 minúty. Ponorným mixérom mixujeme na jemno. Ak je omáčka hustá, pridáme trochu vody z cestovín. Vložíme cestoviny, opečenú slaninu a dobre premiešame.
Vrch každej porcie ozdobíme vňaťou z jarnej cibuľky.
Miesto špargle môžeme použiť cuketu, jemnú zelenú fazuľku, papriku. Chuť omáčke robí hlavne hrášok. Samozrejme môžeme použiť aj čerstvý vylúpaný hrášok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Mandľovo slivkový koláč s medom
Kamila
Mandľovo slivkový koláč s medom
Taký rustikálny hrnčekový slivkový koláč to bol, ale ozaj fantastický, ani šľahač nebudete potrebovať. Namiesto mandlí môžete použiť aj mleté vlašské orechy.
Tekvicová polievka
Kamila | Tekvicová polievka
Tekvicová polievka
Dostala som tekvicu, tak dozrel čas aj na tekvicovú polievku. Hľadala som aký druh tekvice to je, nenašla, možno nejaká Bush?
K tekvici som pridala trochu mrkvy a zemiakov, aby doma menej protestovali.