
Teším sa na toto špargľové obdobie keď už je čerstvá k dostaniu, bielu, zelenú občas sa zadarí fialová môže byť kedykoľvek a na akýkoľvek spôsob. Či už sú to polievky, šaláty, grilovaná alebo len tak s omáčkami ...
1 | balík | špargľa |
1 | kus | citrón |
trocha | soľ | |
100 | gramov | maslo |
Špargľu očistíme - spodok stopky odlomím a škrabku od hlavičky nadol očistím ( ak použijete zelenú špargľu tak netreba ju lúpať). Špargľu dám do vriacej vody, ktorú trocho osolím,pridám štipku cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Varím 5-8 min, podľa hrúbky špargle ( zelenej stačí en prevrieť 2-3 min.).
Maslo si rozpustíme a zoerieme penu aby nám ostalo čisté, necháme trochu vychladnúť, osolíme a za stáleho šľahania prilejeme citrónovú šťavu. Na záver vmiešame aj nastrúhanú kôru.
Na tanieri špargľu prelejeme omáčkou, môžeme pridať zeleninu ale aj varené zemiaky.
Oj, mňam, ja špargľu milujem len tak, poliatu maslom, s varenými zemiakmi, ale skúsim pridať pre zmenu aj citrón