
M.á.r.i.a | Špargľa so strateným vajcom
V sezóne sa špargľa často objavuje na mojom tanieri, tentokrát rýchla a ľahká večera.
500 | gramov | zelená špargľa |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
trocha | soľ | |
Omáčka: | ||
1 | deciliter | olej |
1⁄2 | deciliter | mlieko |
1 | čajová lyžička | horčica |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
4 | kusov | vajce |
8 | kusov | hrianky |
8 | plátky | maslo |
Špargľu si očistíme, zelenú netreba moc šúpať len odrezať spodné tvrdšie časti.
Dáme do hrnca, zalejeme vodou aby bola zakrytá a pridáme soľ, cukor, ocot. Keď voda zovrie necháme variť 5 minút. Uvarenú špargľu vyberieme na obrúsok.
Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a špargľu na ňom opečieme.
Medzitým si pripravíme hrianky a omáčku. Všetky suroviny na omáčku musia byť izbovej teploty. Suroviny dáme do nádoby a ponorným mixérom vyšľaháme do hustej hmoty, nebojte sa ide to dobre.
Pripravíme si stratené vajíčka. Do vyššieho hrnca dáme väčšie množstvo vody a 2 PL octu. Vajíčka rozbijeme a dáme každé zvlášť do pohára. Keď voda začne dobre vrieť lyžicou ju rozvírime a vajíčko vlejeme rýchlo jamky toho víru. Varíme 2 min a vyberieme.
Na tanier položíme dve hrianky, ktoré potrieme trochou masla. Položíme na ne špargľu, asi 5-6 kúskov, prelejeme omáčkou a na vrch dáme vajíčko, ktoré na jednej strane nakrojíme aby trochu vytieklo. Vrch posolíme, ja som použila čiernu himalájsku soľ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty