M.á.r.i.a
V sezóne sa špargľa často objavuje na mojom tanieri, tentokrát rýchla a ľahká večera.
500 | gramov | zelená špargľa |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
trocha | soľ | |
Omáčka: | ||
1 | deciliter | olej |
1⁄2 | deciliter | mlieko |
1 | čajová lyžička | horčica |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
4 | kusov | vajce |
8 | kusov | hrianky |
8 | plátky | maslo |
Špargľu si očistíme, zelenú netreba moc šúpať len odrezať spodné tvrdšie časti. Dáme do hrnca, zalejeme vodou aby bola zakrytá a pridáme soľ, cukor, ocot. Keď voda zovrie necháme variť 5 minút. Vyberieme na servítok a potom dáme na panvicu na troche olivového oleja opekať, Medzi tým si pripravíme hrianky a omáčku - všetky suroviny na omáčku ( musia byť izbovej teploty) dáme do nádoby a ponorným mixérom vyšľaháme do hustej hmoty - nebojte sa ide to.
Pripravíme si stratené vajíčka: Do vyššieho hrnca dáme väčšie množstvo vody a 2 PL octu. Vajíčka si rozbijeme a dáme každé zvlášť do pohára. Keď voda začne dobre vrieť lyžicou si ju rozvírime a vajíčko vlejeme rýchlo jamky toho víru. Varíme 2 min a vyberieme.
Na tanier si dáme dve hrianky, ktoré si potrieme trochou masla, položíme na ne špargľu asi tak 5-6 kúskov, prelejeme omáčkou a na vrch dáme vajíčko, ktoré trochu na jednej strane nakrojíme aby trochu vytieklo. Vrch posolíme, ja som solila čiernou himalajskou soľou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty