reklama

Špargľa so strateným vajcom

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 11. 06. 2017 - 18:22 - Recepty M.á.r.i.a
Špargľa so strateným vajcom, Rýchlovky, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Špargľa so strateným vajcom


reklama

V sezóne sa špargľa často objavuje na mojom tanieri, tentokrát rýchla a ľahká večera.

Ingrediencie
500 gramov zelená špargľa
1 polievková lyžica cukor
1 polievková lyžica citrónová šťava
  trocha soľ
Omáčka:
1 deciliter olej
1⁄2 deciliter mlieko
1 čajová lyžička horčica
  trocha soľ
  trocha mleté čierne korenie
4 kusov vajce
8 kusov hrianky
8 plátky maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Špargľu si očistíme, zelenú netreba moc šúpať len odrezať spodné tvrdšie časti.

Dáme do hrnca, zalejeme vodou aby bola zakrytá a pridáme soľ, cukor, ocot. Keď voda zovrie necháme variť 5 minút. Uvarenú špargľu vyberieme na obrúsok.

Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a špargľu na ňom opečieme.

Medzitým si pripravíme hrianky a omáčku. Všetky suroviny na omáčku musia byť izbovej teploty. Suroviny dáme do nádoby a ponorným mixérom vyšľaháme do hustej hmoty, nebojte sa ide to dobre. 

Pripravíme si stratené vajíčka. Do vyššieho hrnca dáme väčšie množstvo vody a 2 PL octu. Vajíčka rozbijeme a dáme každé zvlášť do pohára. Keď voda začne dobre vrieť lyžicou ju rozvírime a vajíčko vlejeme rýchlo jamky toho víru. Varíme 2 min a vyberieme.

Na tanier položíme dve hrianky, ktoré potrieme trochou masla. Položíme na ne špargľu, asi 5-6 kúskov, prelejeme omáčkou a na vrch dáme vajíčko, ktoré na jednej strane nakrojíme aby trochu vytieklo. Vrch posolíme, ja som použila čiernu himalájsku soľ.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama