Špargľa so strateným vajcom

Popis

V sezóne sa špargľa často objavuje na mojom tanieri, tentokrát rýchla a ľahká večera.

Špargľa so strateným vajcom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

500gramovzelená špargľa
1polievková lyžicacukor
1polievková lyžicacitrónová šťava, trochu soli
Omáčka
1deciliterolej
1⁄2decilitermlieko
1čajová lyžičkahorčice
soľ, mlete čierne korenie
4kusyvajce
8kusyhrianky
8kusytenké plátky masla

Inštrukcie

Špargľu si očistíme, zelenú netreba moc šúpať len odrezať spodné tvrdšie časti. Dáme do hrnca, zalejeme vodou aby bola zakrytá a pridáme soľ,cukor,ocot. Keď voda zovrie necháme variť 5 mim. Vyberieme na servítok a potom dáme na panvicu na troche olivového oleja opekať, Medzi tým si pripravíme hrianky a omáčku - všetky suroviny na omáčku ( musia byť izbovej teploty) dáme do nádoby a ponorným mixérom vyšľaháme do hustej hmoty - nebojte sa ide to.

Pripravíme si stratené vajíčka...do vyššieho hrnca dáme väčšie množstvo vody a 2 PL octu. Vajíčka si rozbijeme a dáme každé zvlášť do pohára. Keď voda začne dobre vrieť lyžicou si ju rozvírime a vajíčko vlejeme rýchlo jamky toho víru. Varíme 2 min a vyberieme.

Na tanier si dáme dve hrianky, ktoré si potrieme trochou masla, položíme na ne špargľu asi tak 5-6 kúskov, prelejeme omáčkou a na vrch dáme vajíčko, ktoré trochu na jednej strane nakrojíme aby trochu vytieklo. Vrch posolíme, ja som solila čiernou himalajskou soľou.

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.