Keď potrebujem z chladničky minúť všeličo tak vymýšľam....vhodné ako večera, rýchle občerstvenie ale kľudne aj obed.
4 | kusov | zemiak |
3⁄4 | hrnček | špaldová múka celozrnná polohrubá |
1 | plátok | maslo |
3 | polievkové lyžice | voda |
250 | gramov | tvaroh |
200 | gramov | kyslá smotana |
3 | kusov | vajce |
250 | gramov | špenát čerstvý |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | muškátový oriešok | |
8 | kusov | klobása |
50 | gramov | tvrdý syr |
Zemiaky uvarené nastrúhame, pridáme plátok masla a studen vodu a postupným pridávaním múky spracujeme nie moc tuhé cesto. Natlačíme ho do vymastenej formy (mala som priemer 22cm) a dám do chladničky kým pripravím plnku.
Špenát blažírujeme v horúcej vode asi 2 min., prudko ochladíme a nasekáme na drobno. Tvaroh, smotanu vymiešame, osolíme, okoreníme a pridáme trochu muškátového orieška. V miešame vyšľahané 2 vajíčka a zamiešame špenát. Formu s cestom si dáme predpiecť do vyhriatej rúry na 180 st. asi 15 min.
Vyberieme nalejeme plnku, naukladáme grilovacie klobásky a do stredu vyklepneme vajíčko a dáme piecť do rúry, teplotu znížime na 160 st.
Pečieme približne 20-25 nim. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom
Na miesto klobásky môeme do plky urobiť jamky a v klepnúť po obvode vajíčka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.