Popis
Kuskus sa dá kombinovať so všeličím či už na slano alebo na sladko... a je dobrý teplý ako aj studený ako šalát. Rada ho používam keď sa chcem rýchle najesť a hlavne použiť na jeho prípravu čo chladnička dala

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
kuskus príprava | ||
150 | millilitrov | kuskus |
300 | millilitrov | zeleninový vývar |
1⁄2 | kus | červená mäsitá paprika |
1⁄2 | kus | žltá mäsitá paprika |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | petržlenová vňať |
zeleninový špíz | ||
1 | kus | červená mäsitá paprika |
1 | kus | cuketa malá |
3 | kusy | šampiňíony, ja som mala krémové |
6 | kusy | cherry paradajky |
1 | kus | cibuľa červená väčšia |
Inštrukcie
Kuskus si zalejeme horúcim zeleninovým vývarom, zakryjeme a necháme napučať ( približne 15-20 min.). Zatiaľ si očistíme zeleninu - do kuskusu papriky nakrájame na drobné kúsky a nasekáme na jemno petržlenovú vňať.
Na špíz si nakrájame zeleniny na včšie kusy, šampiňony na polovičku. Nacháme na drevené špilky,ktoré sme si nechali chvíľku namočené v studenej vode. Zeleni nu môžeme meniť podľa svojej chuti alebo doplniť napr. kuracou pečienkou. Šízy dáme na gril opiecť. Do kuskusu pridáme papriky, petrlenovú vňať, olivový olej a premiešame. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Špís prelejeme omáčkou - ja som si zriedila domácu majonézu bez vajec trochou smotany, pridala trochu horčice a kurkumy.
Domáca majonéza bez vajec : 100 ml mlieka, 200 ml slnečnicového oleja (obidve izbovej teploty), trochu soli vyšľahať na hustú hmotu, prichuť trochou citrónovej šťavy. V uzavretej fľaške vydrí v chladničke 10 dní, používam na dípy, omáčky a dochucujem podľa potreby.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť