reklama
Rýchla, zdravá večera...
Ingrediencie
1⁄2 | hlávka | ľadový šalát |
2 | kusov | paradajka |
1 | plechovka | ananás |
1 | plechovka | kukurica |
200 | gramov | tuniak v oleji |
1 | polievková lyžica | med |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie |
Postup
Šalát si natrháme do misy, pridáme na plátky nakrájané paradajky, scedené kúsky ananásu, kukuricu. Pripravíme si nálev - 2 PL šťavy z ananásu, olej,med,citrónovú šťavu, soľ, korenie spolu vymiešame. Prelejeme šalát a pomiešame. Na záver opatrne zamiešame plátky tuniaky aby sa moc nepodrvil. Ozdobíme čiernymi olivami.
Doplňujúce poznámky
Na miesto tuniaka môžeme použiť natrhané kuracie mäsko.
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.