A týmto slávnostne prehlasujem tieto donuty za šišky. A fašiangy môžu pokračovať.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 26 minút |
Celkový čas | 36 minút |
Ingrediencie
100 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vajce |
55 | miligramov | mlieko |
55 | mililitrov | olej |
200 | gramov | hladká múka |
40 | gramov | práškový cukor |
štipka | soľ | |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
3 | polievkové lyžice | mlieko |
Inštrukcie
Dlho som si lámala hlavu, ako by som na tie moje zuby vyzrela. Lebo ukusnúť z vysmaženej šišky sa mi ešte veru nedá. Keď som pochopila, že pečené v rúre sa dá namálať a tak zjesť, tak napoly bolo vyhrané. Už len nájsť nejaký recept, kde po pol hodine nebudem hladná, lebo je to samý sacharid.
Kto hľadá nájde .... walla ... dajte sa inšpirovať.
- 100 g nízkotučného krémovitého tvarohu
- 1 veľké vajce
- 55 ml mlieka
- 55ml rastlinného oleja
Vymiešame spolu kvadlačkou, habarkou, či vareškou. Alebo na malé obrátky ručným mixérom. Pridáme k tomu:
- 200g hladkej múky
- 40gr práškového cukru
- štipku soliu
- pol balíčka prášku do pečiva
Formu na donuty naplním polovicou cesta. Ja som robila že som naplnila pol kruhu. Cesto je husté, vydrží chvíľu bez toho, aby sa Vám rozlialo po celej ploche formy. Do druhej polovice cesta som vmliešala
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 3 polievkové lyžice mlieka
Mali by ste dostať cesto rovnakej hustoty ako to biele.
Doplníme do druhej polky formičky a dáme piecť na 26 minút na 170 stupňov.
Vyskúšame špáratkom, či je donut upečený aj ku stredu.
Vyberieme z rúry, vyklopené necháme na mriežke vychladnúť.
Bielu a vysokopercentnú tmavú čokoládu rozpustíme nad parou každú zvlášť.
Namáčame biele cesto do tmavej polevy a do bielej polevy kakaové. Necháme stuhnúť.
Odfotíme , zazdieľame
a spapáme
. Alebo len rovno spapáme. Len tak ... aj bez chladnutia
.