
Toto jedlo nám ako deckám robieval môj tatino. On k nemu dal lyžicu džemu a posypal opraženou strúhankou, ja som si vymyslela variantu s dusenými jablkami.
3 | kusov | rožky |
3 | decilitre | mlieko |
1 | kus | tvaroh |
1 | kus | vajce |
3 | polievkové lyžice | detská krupica |
kus | hrozienka | |
kus | práškový cukor | |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | kusov | jablko |
3 | polievkové lyžice | maslo |
1 | kus | škoricový cukor |
1 | polievková lyžica | med |
kus | soľ | |
1 | kus | vanilkový cukor |
V 3 dcl mlieka si rozšľaháme 1 žĺtko, kypriaci prášok a vanil. cukor. Polejeme tým na kocky nakrájané rožky, nemusia byť čerstvé.
Pridáme tvaroh - nie termizovaný!!! a hrozienka vopred namočené vo vode, krupicu a práškový cukor podľa chuti. Nakoniec jemne vmiešame sneh z 1 bielka.
Vypracuje guľky. Vyjde ich 12 ks. Vložíme ich do mierne osolenej vriacej vody. Doležité je, aby sa tie guľky silno nevarili a akonáhle vyplávajú na povrch, hneď ich vyberáme!!!!!
Jablká si nakrájame na malé kocky. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájané jablká, škoricový cukor a trošku medu. Dusíme a touto zmesou nakoniec polejeme odkvapkané guľky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty