Sladké rýchle raňajky, blížia sa prázdniny tak malá inšpirácia
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
200 | gramov | biely jogurt |
10 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
2 | kusov | banán |
2 | kusov | broskyňa |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | plátok | maslo |
Žĺtka vyšľaháme s cukrom a esenciou (nemusí byť) do peny, bielka na tuhý sneh. Do žĺtkoej zmesy zamiešame jogurt a múku. Na záver zľahka sneh. Vymiešame cesto - je hustejšie ako na palacinky. Lievanečník trochu vymastíme olejom, lyžicou dávam cesto a na vrch naukladáme 3 kolieska banánu. Ked je upečená strana prevrátime a opečieme aj tú s banánom.
Broskyne olúpeme, nakrájame na osminky. Trstinový cukor s karamelizujem, pridáme broskyne a chvíľku opečieme - pustia si šťavu, ktorú necháme trochu vydusiť. Na záver pridáme maslo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.