Ozaj fantastická šťavnatá žemľovka podľa receptu mojej babky

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
10 | kusy | rožky |
200 | gramov | maslo |
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | kusy | jablko |
1 | kus | broskyňový kompót |
3 | kusy | škoricový cukor |
400 | millilitrov | mlieko |
Inštrukcie
Rožky nakrájame na kolieska a preložíme ich do väčšej misy. Zalejeme ich rozpusteným maslom, mliekom. Pridáme žĺtky, cukor a premiešame. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a zľahka spojíme s rožkovou hmotou. Očistíme jablká a nastrúhame ich najemno. Pridáme k nim scedený broskyňový kompót, nakrájaný na malé kúsky a škoricovy cukor. Ovocie zľahka spojíme s rožkovou hmotou a preložíme do zapekacej misy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Pečieme cca 30 minut pri cca 200°C