Od svojho detstva ľúbim túto dobrotu, buď s makom alebo so strúhankou. A kedže ich teraz ľúbia aj moje deti, tak ich robievam aj ja :-)

Porcie | |
---|---|
Zdroj | http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/08/sulance-z-tvarohoveho-cesta.html |
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
230 | gramov | jemný tvaroh |
170 | gramov | polohrubá múka |
štipka | soľ | |
1 | kus | vajce |
Inštrukcie
Na šúlance: rozpustené maslo 70g strúhanky práškový cukor
Postup:
1. Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
2. Z cesta, klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame šúľanec (s cestom sa dobre pracuje, nebolo treba podsypávať múkou)
3. Na panvici opražíme na sucho, strúhanku do hneda. Treba stále miešať, aby nezhorela a podľa svojej chuti pridáme cukor, premiešame a odstavíme zo šporáku.
4. Dáme variť vodu, pridáme troška soli a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4-5minút a sitkom vyberieme a troška opláchneme studenou vodou.
5. Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom.
Dobrú chuť!
Postup:
