
Najlepšie pirohy aké som kedy jedla :D
Ingrediencie
1 | kilogram | polohrubá múka |
liter | mlieko | |
2 | decilitre | olej |
3 | polievkové lyžice | cukor |
2 | kusov | vajce |
2 | kusov | droždie |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
trocha | minerálka | |
štipka | soľ | |
Ostatné: | ||
kus | tvaroh | |
kus | cukor | |
kus | olej |
Postup
Z droždia a trochy mlieka si urobíme kvások. Do misky si preosejeme múku a cukor. Pridáme vajce, žĺtok, kypriaci prášok, zvyšné mlieko, olej, minerálku, vanilkový cukor, soľ, kvások a vypracujeme vláčne cesto.
Cesto vymiešame do hladka a necháme kysnúť pri izbovej teplote. Vykysnuté cesto si položíme na dosku.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4-5mm. Cesto narežeme na štvorce veľké 7x7cm a naplníme tvarohom, ktorý sme zmiešali s cukrom. Urobíme batôžtek a vytvarujeme ich do podlhovastého tvaru.
Pirohy si vysmažíme v oleji. Hotové podávame posypané práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.