Perky s lekvárom z belíc

Popis

Taký klasický sladký sobotný obed s vysokým podielom bielkovín vďaka tvarohu.

Perky s lekvárom z belíc - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

Do misky si dáme :

250gr hrudkovitého tvarohu

3 polievkové lyžice krupice

1 vajce

1 polievkovú lyžicu strúhanky

štipku soli

Všetko spolu spracujeme na vláčne cesto. Ak ste dali tvaroh jemný, nevadí. Len treba dosypať krupicu. Asi 7 polievkových lyžíc Chichocem sa. Cesto vyvaľkáme na plát, rozkrájame na pravidelné štvorce či obdĺžniky na veľkosť ako chceme otvárať ústa Veľký úsmev a poukladáme naň do stredu lekvár alebo džem z bielych sliviek - belíc. Cesto prehneme, pritlačíme po krajoch vidličkou a šup s ním do hrnca s vriacou osolenou vodou. Necháme kým nevypláva samé na povrch. Potom dáme do misy s lyžicou masla a 3 polievkovými lyžicami cukru. Podávame posypané opraženou strúhankou. Kto ľúbi škoricu, môže si to ňou vyšperkovať Úsmev.

Moji chlapi ľúbia s kakaom, makom aj orechami, len mame sa nechce tak často variť.

Poznámky

Perky sú vďaka tvarohu oveľa sýtejšie ako robené len z krupice, či múky či zemiakom.

Dalo by sa priam povedať, že sú skvelou voľbou pre tých, čo potrebujú zasýtiť a majú chuť na sladké Mrkám.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok