Chutné jedlo z tradičnej kuchyne

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
60 | gramov | maslo |
čajová lyžička | soľ | |
trocha | strúhanka | |
trocha | práškový cukor | |
700 | gramov | zemiak |
200 | gramov | hrubá múka |
1 | kus | vajce |
Inštrukcie
Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí postrúhame najemno. Zmiešame s hrubou múkou, vajíčkom, maslom a soľou a cesto dobre vypracujeme. Vytvarujeme šúľance (3-5 cm), ktoré hodíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte cca 3 minúty. Po uvarení ich opatrne povyberáme sitkom do misky, polejeme roztopeným maslom, posypeme strúhankou, ktorú sme si vopred popražili na troške masla a posypeme práškovým cukrom. Pre lepší chuťový zážitok môžme podávať aj s ovocnou omáčkou (malinovou, jahodovou, černicovou).
Postup:
