Bryndzové slimáky

Popis

Variácia na slimáky z lístkového cesta, tentokrát s bryndzovou plnkou

Bryndzové slimáky - recept

Zhrnutie

Porcie
kus
Zdrojinternet
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1kuslístkové cesto
125gramovbryndza
1kusväčší varený zemiak
1polievková lyžicakyslá smotana
1zväzokpažítka alebo kôpor
1kusžltko na potretie

Inštrukcie

V rýchlej verzii upravíme hotové lístkové cesto na tenký plát, prípadne kúpime priamo vyvaľkané cesto.

Uvarený zemiak nastrúhame na jemno, zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou.

Zmes nanesieme rovnomerne na plát cesta. Pažitku alebo kôpor nasekáme na jemno a rozsypeme po plnke. Zvinieme ako roládu. Potrieme vajíčkom, rozkrájame na jednotlivé porcie a opatrne prenesieme na plech pokrytý  papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 10-15 minút, podľa výkonu konkrétnej rúry,

Poznámky

Samozrejme, namiesto lístkového cesta môžeme použiť kysnuté slané cesto.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2
Priemer: 2 (1 hlas)

Komentáre

Super ÁnoTlieskam

Mňaaaaam.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok