reklama

Bryndzové slimáky

Pridal/a dasa_ dňa 22. 04. 2018 - 13:11 - Recepty dasa_
Bryndzové slimáky, Slané, recept, dasa_

reklama

Variácia na slimáky z lístkového cesta, tentokrát s bryndzovou plnkou

Ingrediencie
1 kus lístkové cesto
125 gramov bryndza
1 kus zemiak
1 polievková lyžica kyslá smotana
1 zväzok pažítka
Na potretie:
1 kus žĺtok
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V rýchlej verzii upravíme hotové lístkové cesto na tenký plát, prípadne kúpime priamo vyvaľkané cesto.

Uvarený zemiak nastrúhame na jemno, zmiešame s bryndzou a kyslou smotanou.

Zmes nanesieme rovnomerne na plát cesta. Pažitku alebo kôpor nasekáme na jemno a rozsypeme po plnke. Zvinieme ako roládu. Potrieme vajíčkom, rozkrájame na jednotlivé porcie a opatrne prenesieme na plech pokrytý  papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 10-15 minút, podľa výkonu konkrétnej rúry,

Doplňujúce poznámky

Samozrejme, namiesto lístkového cesta môžeme použiť kysnuté slané cesto.

Výnos
15 kus
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama