
Mafiny robievam sladké, ale od priateľky som dostala recept na slané, tak som ich vyskúšala. Sú veľmi dobréééé a dajú využiť ako občerstvenie aj k blížiacej sa Veľkej noci
Ingrediencie
400 | millilitrov | biely jogurt |
50 | gramov | maslo |
2 | kusov | vajce |
300 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | pór |
2 | polievkové lyžice | olej |
150 | gramov | šunka |
50 | gramov | tvrdý syr |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | pažítka |
1 | kus | klobása |
Postup
Pokrájaný pór na oleji trocha orestujeme a dáme vychladiť. Do múky zamiešame prášok do pečiva, postrúhaný syr, pokrájanú šunku, roztlačený cesnak, soľ, pažítku, ak nemáte môžeme použiť z póru zelenú vňať a vychladený pór aj s olejom. Všetko premiešame.
Jogurt, vajíčka a roztopené maslo spolu premiešame a vlejeme ku suchým surovinám, pomiešame tak, aby sa pekne spojili.
Rúru si zapneme na 200 st.C. A už zmes dávame do košíkov v muffinovej forme, nie celkom do plna.
Na vrch dáme koliesko dobrej klobásy. Pečieme asi 25 minút do zlatistého sfarbenia. Môžeme skúsiť špilkou či sú prepečené.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.