
Nátierka sa nemusí podávať vždy iba na pečive. Skúste trochu netradičnú formu. Ideálne rýchle občerstvenie pre návštevu.
3 | kusov | vajce |
1 | kus | skyr |
2 | polievkové lyžice | tatárska omáčka |
1 | balík | slané krekry |
200 | gramov | tvrdý syr |
Pol balíčka slaných krekrov rozdrvíme na drobné kúsky.
Vajcia uvarené natvrdo očistíme a zmixujeme spolu so skyrom, prípadne jogurtom a 2 PL tatarskej omáčky alebo majonézy či horčice. Vmiešame na jemno nastrúhaný tvrdý syr. Hmota je stále dosť riedka. Zahustíme ju rozlámanými krekrami, podobne ako sladké guličky zahusťujeme piškótami. Pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme guličky, obaľujeme ich vo zvyšku rozmrvených slaných keksov a ukladáme do malých kočíškov.
Samozrejme, kto má rad pikantné, môže pridať trochu korenia. Obaliť môžeme aj v nasekaných mandliach, sezamových semienkach alebo pažítke, prípadne paprike nakrajanej na drobné kocky. Miesto košíčkov môžeme pre lepšiu manipuláciu zapichnúť špáradlá.
Podávame dobre vychladené
Toto je geniáááálny nápad.
Ďakujem.