
Niečo vhodné na večeru kde sa dajú použiť veci z chladničky, ktorým dochádza čas.
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | maslo |
8 | polievkové lyžice | studená voda |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Náplň: | ||
200 | gramov | ricotta |
100 | gramov | crème fraîche |
100 | gramov | biely jogurt |
3 | kusov | vajce |
100 | gramov | zelenina |
100 | gramov | šunka |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
muškátový oriešok | ||
biele korenie |
Postup
Zo surovín si vypracujem cesto, zabalím do fólie a nechám v chladničke kým pripravím náplň. Mrazený hrášok s mrkvou som 2 mim obvarila, scedila a nechala vychladnúť.
Šunku (prípadne kúsok údeného alebo uvareného mäska) nasekám na drobno. Smotanové produkty (môžeme použiť len riccotu alebo creme fraiche ja som potreboval spotrebovať čo bolo načaté).
Vmiešame rozšľahané vajíčka, osolíme, nastrúhame trochu muškátového orieška a mleté biele korenie. Na záver vmiešame zeleninu a šunku.
Formu,si vymastíme maslom alebo vyložíme papierom, cesto rozvaľkáme a dáme do formy tak aby boli aj okraje. Spodok popicháme vidličkou.
Pečieme vo vyhriatej rúry na 180 st. 10 min.
Vyberieme a nalejeme náplň, ja som ju posypala ešte tymiánom a pečieme ešte 20 - 30 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.