reklama

Tiramisu gaštanovým pyré

Pridal/a adus dňa 26. 09. 2009 - 21:12 - Recepty adus
obrázok k receptu

reklama

Zaujímavá variácia známeho talianskeho dezertu.

Ingrediencie
3 balíky dlhé piškóty
4 kusov žĺtok
1 balík vanilkový cukor
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov mascarpone
1 balík gaštanové pyré
1 deciliter mandľový likér
1 1⁄2 decilitre káva
1 polievková lyžica cukor
  čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Nad parou vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilkovým cukrom a 0,5 dcl likéru dohusta. Necháme vychladnúť, pridáme postrúhané gaštanové pyré, mascarpone a opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku.

Do vhodnej formy (ja používam takú tú podlhovastú od jogurtov - kedysi sa tuším 8ks D....ne jogurtov dalo v tom kúpiť) vložíme na dno piškóty namočené v káve zmiešanej so zvyšným likérom (ja nenamáčam, ale postrekujem rozprašovačom), potrieme krémom, opäť piškóty, navlhčiť, krém, .... atď - posledná vrstva musí byť krém, ten po vrchu posypeme na husto buď strúhanou čokoládou alebo kakaom (ale ozaj na husto, tak aby krém vôbec nebolo vidieť). Dáme odstáť do chladničky ...

... a nedáme sa ukecať rodinou, že už je to hotové!!! Ideálne by to malo stáť z večera do rána.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Adrianka, So, 26. 09. 2009 - 21:14

fuj,to znie nechutne DOBREEEEE !Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

adus, So, 26. 09. 2009 - 22:17

No, je tam značné riziko, že ak budeš ten krém ochutnávať, tak sa ti nezvýši do koláča Mrkám

Adrianka, Ne, 27. 09. 2009 - 11:26

to poznám....ked robím parížsky,len ochutnávam,ochutnávam...a potom robím druhú dávku...Chichocem sa
lia6,čííííítaj lepšie cicuš Bozkávam

lia6, Ne, 27. 09. 2009 - 21:06

Adrianka, ja čítam dobre(zatím kukuleleChichocem sa )nepotrebujem, aspoň nie na čítanie a blízko. Ide o to, že na jedlo by sa nemalo hovoriť fuj, a už vôbec nie nato, ktoré sa nám zdá hriešne dobré, ako píšešBozkávam Slnko

lia6, So, 26. 09. 2009 - 22:05

A prečo píšeš, že fuj? To môže byť naozaj dobré, i keď som ešte gaštanové pyré nejedla a už len názov mi "nesedí", ale určite to vyskúšam. Díky, AdusSlnko

adus, So, 26. 09. 2009 - 22:19

Lia

to sa mi ani veriť nechce - gaštanové jazýčky či ako sa to volá (toto zrovna nemusím ja, ale viem, že je to dosť obľúbený koláčik) - veď to je tiež z gaštanového pyré - to sú vlastne len pomleté gaštany ochutené (teeeeda, zlé jazyky hovoria, že je tam viac fazule ako gaštanov, ale čo už, ja som taký dôverčivý typ)

svetlana (bez overenia), So, 26. 09. 2009 - 22:41

alebo viac cukru, ako gastanov Úsmev Chichocem sa

lia6, Ne, 27. 09. 2009 - 09:03

Naozaj som nič také nejedla-ale toto vyskúšam a dám vedieť.Slnko

fantika, So, 26. 09. 2009 - 22:20

adus a ked tie gastany nemaam v pyree ale len takee samotnee uvarenee osuupanee v saacku tak to rozmixnem a bude to okej?v tom pyree je este asi cukor..mozno by som mala pridat aj ten...Vyplazený jazyk inak znie to fantastikusÁno Tlieskam Torta

adus, So, 26. 09. 2009 - 22:37

Fanti,

ja myslím, že pomleté (alebo rozmixované) by mohli stačiť - lebo veď cukor aj vanilkový cukor je v recepte, rovnako likér (mám dojem, že toto všetko sa do toho pyré pridáva - teda tam asi ide skôr rumová aróma, ale určite niečo také tam je) - takže možno by som ani nič nepridávala.
No teraz som bola kuknúť na to gaštanové pyré z obchodu a hovorí to, že to obsahuje: 72% gaštanov, cukor a vanilkovú a rumovú arómu.

svetlana (bez overenia), So, 26. 09. 2009 - 22:44

vidim, ze to nebude s tym cukrom az take zle Úsmev

adus, co su to za balenia ? mascarpone nejakych 250g ?
balenie gastanoveho pyre je ake velke/tazke ?
vdaka !

adus, So, 26. 09. 2009 - 23:21

presne ako vravíš, oboje po 250

fidorka, So, 26. 09. 2009 - 23:33

No poviem ti Adus,si ma teraz riadne rozmlsala,chrúmam tu horalku,trúsim na klávesnicu,lebo už nič sladké nemáme:Chalani zblajzli bábovku za päť minút,ale toto si zajtra spravím hneď ráno,a dvojitú dávku,už som aj vybrala z mrazáku gaštanové pyré...mňááám,to bude bašta!Tlieskam Áno Torta

adus, Ne, 27. 09. 2009 - 11:18

No devy moje, keď už som dnes to tiramisu robila, tak som vám chcela nafotiť postup - ale buď už som nemala miesto na pamäťovej karte, alebo sa jednoducho môj mobil na mňa naštval - uložila sa mi tato jedina

to je prva vrstva piškót, postriekaná kávou, pripravená na potretie krémom.
Až budem robiť nabudúce, dofotím ostatné.

veronicka1901, St, 30. 09. 2009 - 13:24

Adus, som rada, ze si si dala tu pracu a hodila tento uuuuuzasnyyyy recept na net.
Kazdemu odprucam, Tiramisu bolo najlepsie ako som kedy jedla. Mnnnaaaamm...Áno Slnko Kvietok

macka 10, St, 30. 09. 2009 - 16:51

Adus, robím presne túto Tiramisu /dávam bánoveckú nátierku neochutenú/, len ja to robím na veľký plech- asi vieš prečo-lebo je fntastickááá.Tiež sa nikto nedá prehovoriť, že ešte nie je stuhnutá,muž zoberie veľkú lyžícu, plech pred seba a papká...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama