Popis
Trochu pracná, ale naozaj lahodná torta

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | Moja milovaná babi :) |
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
100 | gramov | masla (na cesto) |
375 | gramov | práškového cukru (na cesto 75 g, na sneh 200g, na krém 100 g) |
2 | čajové lyžičky | vanilkového cukru (na cesto) |
4 | kusy | žĺtka (na cesto) |
125 | gramov | hladká múka (na cesto) |
25 | gramov | kukuričný škrob (na cesto, ja dávam Zlatý klas) |
1 | čajová lyžička | kypriaci prášok (na cesto) |
1 | čajová lyžička | nastrúhanej citrónovej kôry (na cesto, nemusí byť) |
50 | gramov | posekané orechy (mandle, alebo lieskové oriešky) |
400 | gramov | maliny |
4 | kusy | bielka (na sneh) |
50 | gramov | mleté orechy (na sneh) |
1 | štipka | soľ (na sneh) |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie (na krém) |
2 | balíky | stužovač smotany (na krém) |
Inštrukcie
Cesto pripravíme takto: vyšľahať maslo s cukrom do peny, pridať žĺtka, nakoniec múku so škrobom, kypriacim práškom a citrónovou kôrou.
Sneh: Bielky so soľou vyšľahať dotuha, postupne zašľahať cukor, pridať mleté oriešky a už len premiešať.
Do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie vliať polovicu cesta, naň polovicu snehu, posypať posekanými orechmi. Ak máte dve tortové formy (čo ja nie), tak do druhej zvyšné dve polovice a piecť na 175 stupňov 30 minút. Prvý korpus ešte teplý treba nakrájať na 10 častí, druhý nechať v celku.
Krém: klasicky - smotanu so stužovačom vyšľahať do tuha, pridať cukor.
Na vychladnutý nerozrezaný korpus natrieme cca. polovicu šľahačky, na ňu poukladáme maliny (nechajte si trochu aj na ozdobenie), na maliny zasa cca štvrtinu šľahačky (ja som dala viac a nechala som si zvyšnú na ozdobenie vrchu a bokov). Časti horného korpusu uložíme na šľahačku, ozdobíme zvyšnou šľahačkou a malinami.
A už je to hotovo :)
Poznámky
Odporúčam si korpus pripraviť deň vopred, a zvyšok spraviť v deň podávania.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
toto vyzera ozaj famozne,urcite ju vyskusam

fíha super receptík..no musím vyskúsat..a ak by sa podaril tak by mozno siel aj do tej sútaze
V nedeľu ju budem piecť, tak potom hodím aj foto.
loulou a más tú slúbenú fotku?
mám,len ma mrzí, že som nestihla odfotiť tortu vcelku, vyzerala dobre, lenže mi ju stihli načať
Takže mám len fotku jedného kúsku, musím dokopať MM nech ju vytiahne z foťáku a hodím ju sem.
Ale bola výýýborná
nevadí ale tesím sa na foto..
waaaau vyzerá perfektne...mnááám
a kde je ten obrázok?
roluj hore

Eva
Skvostna
vyzera fajne, sviezo, fanti, toto by som do sutaze brala

Eva
loulou ty si pouzila presne aké orechy,ci oriesky ci mandle na tú tortu?
použila som mandle. Ale minule som dala lieskové oriešky a tiež to bolo výborné.
a drvila si ich alebo mlela,ci pouzila mandlové lupienky?
lupienky nie, tie pouzivam v inych receptoch iba na povrchove ozdobenie, su zbytocne drahe.
Do snehu som dala najemno namlete, takym tym rucnym mlyncekom, a na vrch korpusu pred pecenim som dala nahrubo namlete, mozu byt aj nasekane na take vacsie kusky, je to potom take chrumkave
dakujem moja..je mozne ze túto tortu napeciem na vyskúsanie a ked sa mi vydarí tak ju mozno spravím aj na tú sútaz..
tak podávam hlásenie..torta dnes bola upecená,manzelovi velmi chutila,normálne si dal naraz po veceri za sebou 2 kúsky
..musela som troska improvizovat lebo som nedostala kúpit viac malín,len jednu krabicku 125 gramovú,tak som pouzila do torty este konzervu mandarínok..
este som neni rozhodnutá co napeciem na tú sútaz,ale táto volba nie je zlá urcite.. 
fanti ak nemas cerstve domace maliny, tak sa neoplati kupovat tie balene, su nekrestansky drahe (teda aspon u nas). Potom je lepsie kupit mrazene, povykladas ich na tanier vedla seba a oni sa pekne rozmrazia. Ale pred ukladanim na slahacku ich jemne posus na papierovej utierke. A chutia ako cerstve
Som rada ze chutila.