Popis
Koprovka sa klasicky podáva s knedľou. Pre zmenu vyskúšajte opečené zemiaky.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
2 | polievkové lyžice | maslo |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
300 | millilitrov | mlieko |
500 | millilitrov | vývar (zeleninový, mäsový), prípadne voda |
250 | millilitrov | smotana |
1 | zväzok | kôpor |
1 | polievková lyžica | cukor |
1 | polievková lyžica | ocot |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Inštrukcie
Kôpor rozoberieme na jemné časti a hrubé stonky. Jemné časti nasekáme na drobno.
Do rozpáleného masla vsypeme múku a spolu opekáme, pokiaľ múka nezačne voňať. Zalejeme studeným mliekom a okamžite intenzívne miešame, ideálne metličkou. Po chvili prilejeme studený vývar a stále miešame. Pridáme stonky z kôpru. Osolíme, ocukríme a varíme asi 15 minút. Odstránime uvarené stonky, vmiešame nasekaný kôpor, vlejeme smotanu a ešte krátko prevaríme. Odstavime a prilejeme ocot. Zamiešame a vyskúšame, či treba pridať octu alebo cukru.
Drobné zemiaky uvaríme do polomäkka. Dáme na vhodný plech, pokvapkáme olejom, osolíme, pridáme mletú červenú papriku a vložíme do rozpálenej rúry na 200 stupňov asi na 15 minút.
Podávame s vajíčkom uvareným podľa chute, prípadne s vareným alebo duseným mäsom
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť