Kôprová omáčka s vajíčkom

Popis

Koprovka sa klasicky podáva s knedľou. Pre zmenu vyskúšajte opečené zemiaky.

Kôprová omáčka s vajíčkom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

2polievkové lyžicemaslo
2polievkové lyžicehladká múka
300millilitrovmlieko
500millilitrovvývar (zeleninový, mäsový), prípadne voda
250millilitrovsmotana
1zväzokkôpor
1polievková lyžicacukor
1polievková lyžicaocot
1⁄2čajová lyžičkasoľ

Inštrukcie

Kôpor rozoberieme na jemné časti a hrubé stonky. Jemné časti nasekáme na drobno.

Do rozpáleného masla vsypeme múku a spolu opekáme, pokiaľ múka nezačne voňať. Zalejeme studeným mliekom a okamžite intenzívne miešame, ideálne metličkou. Po chvili prilejeme studený vývar a stále miešame. Pridáme stonky z kôpru.  Osolíme, ocukríme a varíme asi 15 minút. Odstránime uvarené stonky, vmiešame nasekaný kôpor, vlejeme smotanu a ešte krátko prevaríme. Odstavime a prilejeme ocot. Zamiešame a vyskúšame, či treba pridať octu alebo cukru.

Drobné zemiaky uvaríme do polomäkka. Dáme na vhodný plech, pokvapkáme olejom, osolíme, pridáme mletú červenú papriku a vložíme do rozpálenej rúry na 200 stupňov asi na 15 minút.

Podávame s vajíčkom uvareným podľa chute, prípadne s vareným alebo duseným mäsom

Postup: 

Kôprová omáčka s vajíčkom - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok