reklama

Kôprová omáčka s vajíčkom

Pridal/a dasa_ dňa 07. 02. 2020 - 07:32 - Recepty dasa_
Kôprová omáčka s vajíčkom, Hlavné jedlá, recept, dasa_

dasa_ | Kôprová omáčka s vajíčkom


reklama

Koprovka sa klasicky podáva s knedľou. Pre zmenu vyskúšajte opečené zemiaky.

Ingrediencie
2 polievkové lyžice maslo
2 polievkové lyžice hladká múka
300 millilitrov mlieko
500 millilitrov vývar
250 millilitrov smotana
1 zväzok kôpor
1 polievková lyžica cukor
1 polievková lyžica ocot
1⁄2 čajová lyžička soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kôpor rozoberieme na jemné časti a hrubé stonky. Jemné časti nasekáme na drobno.

Do rozpáleného masla vsypeme múku a spolu opekáme, pokiaľ múka nezačne voňať. Zalejeme studeným mliekom a okamžite intenzívne miešame, ideálne metličkou. 

Po chvíli prilejeme studený vývar a stále miešame. Pridáme stonky z kôpru.  Osolíme, ocukríme a varíme asi 15 minút. 

Odstránime uvarené stonky, vmiešame nasekaný kôpor, vlejeme smotanu a ešte krátko prevaríme. Odstavíme a prilejeme ocot. Zamiešame a vyskúšame, či treba pridať octu alebo cukru.

Drobné zemiaky uvaríme do polomäkka. Dáme na vhodný plech, pokvapkáme olejom, osolíme, pridáme mletú červenú papriku a vložíme do rozpálenej rúry na 200 stupňov asi na 15 minút.

Podávame s vajíčkom uvareným podľa chute, prípadne s vareným alebo duseným mäsom

Doplňujúce obrázky
Kôprová omáčka s vajíčkom, Hlavné jedlá, recept, dasa_, 1

dasa_

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama