Popis
Zrejme by som to mala dať niekde inde ale nechce sa mi registrovať... nuž tak sa idem pochváliť mojim víkendovým pečení aj tu. Upiekla som v živote veľké množstvo rôznych tort, takáto nahá - holá bola premiera. A vlastne prečo im dali názov nahá, veď ozdôb je na nej dosť
Chutila aj sa páčila a to je hlavné....tiež som nejako v tej rýchlosti pozabudla fotiť ale veď návodov je inde dosť.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
525 | gramov | hladká múka špeciál |
350 | gramov | Hera maslová |
170 | gramov | cukor práškový |
5 | kusy | žĺtka |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | citrón - kôra |
plnka | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
1 | kus | Olé vanilkový puding bez varenia |
Inštrukcie
Cesto som roblia podľa môjho osvedčeného receptu na linecké, len som si prispôsobila hmotnosť. Rozdelila som si ho na 3 rovnaké časti. Každú som si rozváľkala na papieri na pečenie a vykrojila podľa šablóny, ktorú som si zhotovila číslo. Oddelila som zvyšné cesto a preložila na plech. Dosiahla som tak, že čísla boli rovnaké. Piekla som pri teplote 180 st. priližne 20 min. - dávala som pozor nech sú pekne ružové. Cestá po upečení nechám vychladnúť. Medzitým som si pripravila plnku. Vyšľahala smotanu tak na polovicu a pridala do nej puding. Došľahala som na hustú hmotu, do ktorej som už len zľahka zašľahala mascarpóne. Plnkou som "vypusinkovala" plát cesta ( dala som si ho hneď na podnos...prvý sa mi 1x zlomil. Pomedzi som poukladala čučoriedky. Položila som druhý plát...ten to vydržal, natrela som ho ríbezľovým džemom a opäť "vypusinkovala". Položila som posledný plát, ktorý aby mu nebolo ľúto dostal tiež pusinky. Dala som som do chladničky stuhnúť a hlavne aby do rána zmäklo cesto. Ozdobovala som až na druhý deň aby ozdoby moc nezvlhli.
Zo zvyšných bielkov som urobila snehové pusinky a zo zvyšného cesta malé kvietky a srdiečka, ktoré som použila pri zdobení. Okrem toho som použila čučoriedky, ostružiny, rôzne čokoládky a machovku (physalis).
Poznámky
Neviem prečo mi dáva obrázky ležato, nikdy predtým mi to nerobilo....prosím otočiť
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
tento druh krému, kde sa pridáva aj puding bez varenia som ešte neskúšala. Teda, nenapadla mi takáto kombinácia. Ale isto je to dobré. Najbližšie, keď si spomeniem, vyskúšam. Ja zatiaľ najčastejšie robím len rozpustenú bielu čokoládu zmiešanú s mascarpone
Nepoužívam bieu čokoládu je nám príkro sladká a do tohoto krému v podstate do litra surovím nešiel žiadny cukor len to čo je v tom pudingu. Ten pududing mi vlastne nahradil stužovač do šľahačky, vôbec ho tam necítiť.
Krásna tortička.
Ďakujem aj za otočenie fotiek, asi sa to stalo tým, že som fotila po výške telefónom ???
Môže to byť, občas sa fotky z telefónu za svet nechcú otočiť.