reklama

Nahá torta v tvare čísla

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 17. 07. 2018 - 13:22 - Recepty M.á.r.i.a
Nahá torta v tvare čísla, Torty, recept, M.á.r.i.a

reklama

Zrejme by som to mala dať niekde inde ale nechce sa mi registrovať... Chichocem sanuž tak sa idem pochváliť mojim víkendovým pečení aj tu. Upiekla som v živote veľké množstvo rôznych tort, takáto nahá - holá bola premiera. A vlastne prečo im dali názov nahá, veď ozdôb je na nej dosť Veľký úsmevChutila aj sa páčila a to je hlavné....tiež som nejako v tej rýchlosti pozabudla fotiť ale veď návodov je inde dosť.

Ingrediencie
525 gramov hladká múka špeciál
350 gramov Hera
170 gramov práškový cukor
5 kusov žĺtok
1 kus prášok do pečiva
1 kus citrónová kôra
Plnka:
500 gramov mascarpone
500 millilitrov smotana na šľahanie
1 kus Créme Olé puding vanilkový
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto som roblia podľa môjho osvedčeného receptu na linecké, len som si prispôsobila hmotnosť.

Rozdelila som si ho na 3 rovnaké časti. Každú som si rozvaľkala na papieri na pečenie a vykrojila podľa šablóny, ktorú som si zhotovila číslo. Oddelila som zvyšné cesto a preložila na plech. Dosiahla som tak, že čísla boli rovnaké.

Piekla som pri teplote 180 st. priližne 20 min. - dávala som pozor nech sú pekne ružové. Cestá po upečení nechám vychladnúť. Medzitým som si pripravila plnku. Vyšľahala smotanu tak na polovicu a pridala do nej puding.

Došľahala som na hustú hmotu, do ktorej som už len zľahka zašľahala mascarpone.

Plnkou som "vypusinkovala" plát cesta ( dala som si ho hneď na podnos...prvý sa mi 1x zlomil. Pomedzi som poukladala čučoriedky.

Položila som druhý plát...ten to vydržal, natrela som ho ríbezľovým džemom a opäť "vypusinkovala".

Položila som posledný plát, ktorý aby mu nebolo ľúto dostal tiež pusinky.

Dala som som do chladničky stuhnúť a hlavne aby do rána zmäklo cesto. Ozdobovala som až na druhý deň aby ozdoby moc nezvlhli. 

Zo zvyšných bielkov som urobila snehové pusinky a zo zvyšného cesta malé kvietky a srdiečka, ktoré som použila pri zdobení. Okrem toho som použila čučoriedky, ostružiny, rôzne čokoládky a machovku (physalis).

Doplňujúce poznámky

Neviem prečo mi dáva obrázky ležato, nikdy predtým mi to nerobilo....prosím otočiť Úsmev

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

dasa_, Ut, 17. 07. 2018 - 15:25

tento druh krému, kde sa pridáva aj puding bez varenia som ešte neskúšala. Teda, nenapadla mi takáto kombinácia. Ale isto je to dobré. Najbližšie, keď si spomeniem, vyskúšam. Ja zatiaľ najčastejšie robím len rozpustenú bielu čokoládu zmiešanú s mascarpone

M.á.r.i.a, Ut, 17. 07. 2018 - 15:31

Nepoužívam bieu čokoládu je nám príkro sladká a do tohoto krému v podstate do litra surovím nešiel žiadny cukor len to čo je v tom pudingu. Ten pududing mi vlastne nahradil stužovač do šľahačky, vôbec ho tam necítiť.

M.á.r.i.a, Ut, 17. 07. 2018 - 17:43

Ďakujem aj za otočenie fotiek, asi sa to stalo tým, že som fotila po výške telefónom ???

Kamila, Ut, 17. 07. 2018 - 19:29

Môže to byť, občas sa fotky z telefónu za svet nechcú otočiť. Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama