reklama
Výborná a rýchla pochúťka
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusov | vajce |
130 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | strúhanka |
2 | polievkové lyžice | hrubá múka |
Krém: | ||
400 | gramov | kyslá smotana |
120 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | mleté orechy |
ovocie | ||
čokoláda |
Postup
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny,pridáme orechy,strúhanku a múku,premiešame,nakoniec pridáme sneh z bielkov.Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy a upečieme-ja na 150st.necelých 40 minút.Po vychladnutí tortu prekrojíme,naplníme krémom,na krém uložíme ovocie-ja som dávala mandarinky a maliny z kompótu,priložíme druhý plát torty a potrieme zvyšným krémom.Na vrch nastrúhame čokoládu a necháme odležať v chlade.U nás veru chladničku ani nevidela a zjedli sme ju hneď.
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.