
Už som tu videla recepty na broskynky, ale tento je nekomplikovany ani na pripravu, ani na financie. Dokonca netreba ani forma. Je to stary juhoslovansky recept, mam ho vyskusany.
2 | hrnčeky | hrubá múka |
2 | hrnčeky | hladká múka |
4 | kusov | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
1⁄2 | hrnček | olej |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | mlieko |
Jednu salku hladkej muky zmiesame s vajciami, cukrom, vanilkou, olejom ,mliekom a polovicou PDP. Nechame odstat 30 minut.
Druhu polovicu PDP zmiesame s ostatnou mukou, po tridsiatich minutach vmiesime do hmoty. Vypracujeme hladke cesto.
Formujeme gulicky (pozor dost narastu) kladieme na papier a pecieme pri 160 stupnoch.
Vyberame z rury este kym scervenaju. Mozete z nich povyberat stredy, ziskane cesto, zmiesat s marmeladou, rumom, kakavom vytvorit si hmotu na lepenie, alebo pouzit plnku, ktora zostala.
Zlepite dve polovicky .potom si zoberiete cervenu potr, farbu, trochu citrona a rum aromu,
Zlepene broskynky namacate (dobre namacat, aby neboli suche) a obalite v kryst. cukre.P
odavat na druhy den,ked dobre "zvlhnu"
ešte som ich nikdy nerobila, vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Rada vyskúšam ,vyzerá to byť celkom jednoduché
cesto, tie guličky dobre držia tvar aj bez formy?
také foto by bodlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jéééj,toto veru vyskúšam,to bude u nás radosti!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj...drzia tvar aj bez formy,dost narastu,takze ked formujes gulicky,tak jemne...ja som mala prvy krat "maxi broskynista"
nezlakni sa ,ked vychladnu tak stvrdnu,ale ked ich naplnis a namocis su lahodne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak si sedim a myslim,že vari poprosim o nejaky recept na broskyne,kliknem a čo nevidím,receptik je tu,Vďaka,určite ho skusim.