Popis
Dobošky sú super, všetkým nám chutia.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | kamarátka |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
15 | kusy | vajcia |
20 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
20 | polievkové lyžice | polohruba muka |
5 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
500 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | polohruba muka |
500 | gramov | maslo |
300 | gramov | praskovy cukor |
100 | gramov | Kakao |
100 | gramov | čokoládová poleva |
Inštrukcie
Piškóta:
3 bielky vyšľaháme so 4 PL kryštálového cukru, pridáme žĺtky, vodu a 4 PL polohrubej múky zmiešanej s trochou prášku do pečiva. Upečieme 5x piškótu na papieri na pečenie a necháme vychladnúť.
Plnka:
500 ml mlieka uvaríme s 5 PL polohrubej múky na hustú kašu /múku si najskôr rozmiešame asi v polovici mlieka/ a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a po častiach pridáme vychladnutú kašu a kakao. Plnku rozdelíme na 4 časti, trochu si odložíme na povrch.
Postupne naplníme všetky piškóty, zaťažíme asi na 2 hodiny, natrieme povrch zvyšnou plnkou a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a horúcim nožom pokrájame na úhľadné rezy.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť