
Kamila | Jablkový krémeš s piškótami
Ďalší výborný jablkový zákusok, tentokrát s lístkovým cestom, smotanovo tvarohovou náplňou a karamelovou polevou navrchu.
1 | kus | lístkové cesto |
Jablková náplň: | ||
1 1⁄5 | kilogramov | jablká |
1 | balík | Zlatý klas |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | balík | okrúhle piškóty |
Smotanovo tvarohová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
Poleva: | ||
1 | hrnček | trstinový cukor |
50 | gramov | maslo |
1⁄4 | hrnček | mlieko |
Lístkové cesto
Kúpila som vaľkané, takže som ho len s papierom rozvinula na plechu, popichala vidličkou a dala upiecť pri teplote cca 200°C cca 15 minút. Treba kontrolovať.
Jablková hmota
Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas a cukor a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.
Na upečené a vychladnuté lístkové cesto rozotrieme cca 1/3 jablkovej náplne, na o poukladáme piškóty a na ne rozotrieme zvyšné jablká. Necháme vychladnúť.
Smotanovo-tvarohová náplň
Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom na tuhý krém. Začíname na nižších otáčkach, potom zvýšime a na záver opäť uberieme, pozor na prešľahanie. Už len na nižších otáčkach alebo ručne krátko primiešame tvaroh krémovej konzistencie. Náplň rozotrieme na vychladené jablká a dáme stuhnúť do chladničky.
Karamelová poleva
V malom hrnci varíme cukor, maslo a mlieko. Miešame kým sa cukor roztopí a všetko spojí a na nižšom plameni necháme zľahka vrieť ešte zo 10 minút. Počkáme kým trochu vychladne a vlažnú ale ešte tekutú nalejeme na smotanovú náplň a opatrne rozotrieme. Dáme schladiť.
U nás sa už v tejto fáze vo veľkom ochutnávalo.

Kamila | Jablkový krémeš s piškótami

Kamila | Jablkový krémeš s piškótami

Kamila | Jablkový krémeš s piškótami

Kamila | Jablkový krémeš s piškótami

Kamila | Jablkový krémeš s piškótami
a hlavne bol božský a vysoko návykový ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera to super