reklama

Jablkový krémeš s piškótami

Pridal/a Kamila dňa 02. 11. 2020 - 16:44 - Recepty Kamila
Jablkový krémeš s piškótami, Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Jablkový krémeš s piškótami


reklama

Ďalší výborný jablkový zákusok, tentokrát s lístkovým cestom, smotanovo tvarohovou náplňou a karamelovou polevou navrchu.

Ingrediencie
1 kus lístkové cesto
Jablková náplň:
1 1⁄5 kilogramov jablká
1 balík Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
1 balík okrúhle piškóty
Smotanovo tvarohová náplň:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana na šľahanie
250 gramov jemný tvaroh
1 balík vanilkový cukor
Poleva:
1 hrnček trstinový cukor
50 gramov maslo
1⁄4 hrnček mlieko
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Lístkové cesto

Kúpila som vaľkané, takže som ho len s papierom rozvinula na plechu, popichala vidličkou a dala upiecť pri teplote cca 200°C cca 15 minút. Treba kontrolovať. 

Jablková hmota

Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo  a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas a cukor a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.

Na upečené a vychladnuté lístkové cesto rozotrieme cca 1/3 jablkovej náplne, na o poukladáme piškóty a na ne rozotrieme zvyšné jablká. Necháme vychladnúť.

Smotanovo-tvarohová náplň

Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom na tuhý krém. Začíname na nižších otáčkach, potom zvýšime a na záver opäť uberieme, pozor na prešľahanie. Už len na nižších otáčkach alebo ručne krátko primiešame tvaroh krémovej konzistencie. Náplň rozotrieme na vychladené jablká a dáme stuhnúť do chladničky.

Karamelová poleva

V malom hrnci varíme cukor, maslo a mlieko. Miešame kým sa cukor roztopí a všetko spojí a na nižšom plameni necháme zľahka vrieť ešte zo 10 minút.  Počkáme kým trochu vychladne a vlažnú ale ešte tekutú nalejeme na smotanovú náplň a opatrne rozotrieme.  Dáme schladiť.

U nás sa už  v tejto fáze vo veľkom ochutnávalo.

Výnos
1 plech
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ut, 03. 11. 2020 - 16:50

a hlavne bol božský a vysoko návykový ... Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama