Popis
Tento recept mám od super rakúskej cukrárky. Má trochu viac kalórii ale prečo niekedy nezhrešiť...

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
3 | kusy | plátov listkového cesta alebo 1 mrazené rozdelené na 3 časti |
1 | kus | vanilkový puding |
6 | kusy | vajcia |
6 | polievkové lyžice | kryštálového cukru |
1⁄2 | liter | mlieka |
2 | kusy | vanilínový cukor |
3 | polievkové lyžice | rum |
8 | kusy | plátkov želatíny |
2 | kusy | smotany na šľahanie |
42 | dekagramy | práškového cukru |
Inštrukcie
Pláty lístkového cesta, upečieme a jeden plát rozkrájame. Ja krájam po dĺžke na 3 pásy a po šírke na pásiky asi 3 cm, ale môžete krájať aj na štvorce, ako sa komu páči.
Krém:
Puding, žĺtka a cukor uvaríme v ½ l mlieku. Do horúceho pudingu pridáme rum (nemusí byť), vanilínové cukre a plátky želatíny, ktorú sme nechali napučať v studenej vode asi 5 min. Dobre premiešame aby sa želatína rozpustila – už nevaríme !
Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť, občas premiešame. Ak sa niekto pýta prečo vlhkou, to aby sa nevytvorila kôrka na pudingu. Smotany na šľahanie vyšľaháme a zmiešame so studeným pudingom predtým krátko prešľahaným.
Sneh:
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom najprv za studena a potom nad parou kým sa neprichytáva na steny. Potom ešte bez pary šľaháme 10 min. Doporučujem byť trpezlivý, sneh ostane krásne lesklý a nebude kvapalnieť.
Skladanie – lístkové cesto natrieme krémom, položíme plát cesta, natrieme snehom a navrch naukladáme nakrájané kúsky tretieho plátu. Na záver jemne posypeme práškovým cukrom.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá úžasne.
A ako úžasne chutí