Popis
Recept s fotopostupom na tradičnú klasiku aj keď u nás sa robievala aj so snehom na vrchu. Pečivo môžete použiť akékoľvek vám doma ostane.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | kus | koláč, vianočka, (10 rožkov) |
3 | kusy | vajicka |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | praskovy cukor |
3 | decilitre | mlieka |
4 | kusy | väčši jablká, alebo viac menších |
trocha | škorica, maslo na vymastenie formy, strúhanka |
Inštrukcie
Koláč (rožky, aj grahamové môžu byť) nakrájame na menšie kúsky a preložíme do väčšej misy, hrnca. Vajíčka (žltka) vyšľaháme s cukrom do peny. Nakrájané pečivo najprv prelejeme mliekom a potom vyšľahanými vajíčkami, premiešame.
Jablká zbavíme jadierok a nahrubo och nastrúhame.
Zapekaciu misu vymastíme maslo, vysypeme strúhanou. Na dno zľahka utlačíme polovicu hmoty z pečiva, na ne navrstvíme jablká, môžeme posypať škoricou, ak máte radi. Na jablká môžete vrstviť aj tvaroh z miešaný s vanilkou. Navrch rozložíme zvyšné pečivo, troch utlačíme. Pečieme pri teplote cca 200°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.
Ak chcete mať navrchu sneh, bielka vyšľaháme s cukrom do tuha, a rozotrieme na žemľovku cca po 20 minútach pečenia, dáme ešte krátko zapiecť.
Postup:










- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Super recept, ďakujem. Skúšala si to prosím robiť aj z toastového chleba, keď ti ostal? U nás sa vždy nájde pár suchších rožkov a nespotrebovaného toastového chleba, tak by sa mi páčilo, zlikvidovať to takto.
Uplne v pohode aj z tostoveho chleba, rozkov, staci pridat trochu viac cukru.