Orechovo čokoládové rožky - "Žaby"

Popis

Trochu náročnejší zákusok ale neopakovateľná chuť

Orechovo čokoládové rožky - "Žaby" - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 50 minút

Ingrediencie

200gramovkryštal cukor
100gramovpraskovy cukor
3kusybielka
2polievkové lyžiceKakao
1polievková lyžicaocot
2kusyvajicka
200gramovkryšt. cukor
2polievkové lyžicekakaa
250gramovmasla
200gramovvárová čokoláda,trochu oleja
200gramovmleté orechy
100gramovposekané orechy

Inštrukcie

Bielka,kryštál cukor vyšľahať na tuhý sneh, pridať práškový cukor a prešľahať. Pridať orechy,kakao,octu - zamiešať už len varechou. Ak sa Vám zdá cesto riedke môže sa pridať 2 - 3 PL preosiatej strúhanky. Na dobre vymastený plech alebo vystlatý papierom robíme mokrými rukami malé rožky - asi 1 kávová lyžička. Odstup rožkov na plechu trochu väčší lebo narastú. Pred vložením do rúry plech pofŕkame vodou.Pečieme vo vyhriatej rúre 140 - 150 st. asi 20 mim. Rúru necháme trochu pootvorenú. Po upečení rožky hneď teplé opatrne dávame z plechu dole. 

 


Krém : celé vajíčka, cukor vyšľaháme nad parou do hustej hmoty, pridáme kakao. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo (Heru). Vrecúškom krém nastriekame na rožky, necháme schladiť a polejeme čokoládou. 

Poznámky

Je dobré ich robiť trochu skôr ako príde návšteva aby zmäkli ale chutné sú aj chrumkavé. Z tejto dávky ich urobíme 90 kusov.

Postup: 

Orechovo čokoládové rožky - "Žaby" - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Waw, tie vyzerajú skvele.Áno

To aj chutí skvele, občas nezaškodí zhrešiť aj s maslovým krémom. 

Myslím, že v rozpise chýbajú orechy.

Ďakujem za upozornenie, už opravujem. Tomu sa povie skleróza Veľký úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.