Venčeky - Paris - Brest

Pridal/a balalajka

Koláčikmi z odpaľovaného cesta s delikátnym krémom začínam cyklosezónu.

Boli vytvorené v roku 1910 Louis Durand, na pamiatku cyklistického závodu Paríž – Brest – Paríž. Jeho kruhový tvar predstavuje koleso a populárne sa stali pre jazdcov čiastočne kvôli vysokej kalorickej hodnote.

Venčeky - Paris - Brest  - recept
Porcie
Porcie
Zdrojwww.sistersbakery.sk
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Krém:
200gramovbiela čokoláda
300mililitrovsmotana na šľahanie
300gramovarašidové maslo
Venčeky:
300mililitrovvoda
150gramovmaslo
150gramovhladká múka
4kusyvajce

Inštrukcie

Najprv si pripravíme krém:

  • 200gr bielej čokolády zalejeme
  • 300ml vriacej 30 či 33% šľahačky a dobre vymiešame.

Do horúceho pridáme

  • 300gr arašidového masla a znovu poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť aspoň 2-3 hodiny. Po vychladnutí vyšľaháme do peny.

Do hrnca dáme zovrieť:

  • 300 ml vody
  • 150 g masla

Keď sa celé maslo rozpustí a voda vrie, odtiahneme hrniec z plameňa a vsypeme doň

  • 150gr hladkej múky

Poriadne rozmiešame na hladkú kašu a až potom vrátime znovu na mierny plameň a za stáleho miešania cesto "odpaľujeme" od dna. Na spodu sa nám vytvorí jemná biela vrstvička a vtedy hrniec odstavíme.

Masu preklopíme do misky a necháme vychladnúť.

Rúru rozohrejeme na 180stupňov.

Postupne po jednom zašľahávame 

  •  4 vajcia,

až kým nedostaneme nádherné lesklé žlté cesto. Naplníme zdobiaci sáčok a na plech vystlaný mokrým papierom a striekame naň kolieska o priemere 8cm. 

Ak chcete - posypte mandľovými plátkami.

Papier na pečenie musí byť mokrý, resp. ho ešte pokropte vodou - para v rúre s vajíčkami zabezpečí, že cesto sa krásne zdvihne.

Pečieme 10 minút pri 180 stupňoch, stiahneme na 165 stupňov a pečieme ešte ďalších 20 minút. Rúru neotvárame po celý čas. Upečené necháme vychladnúť.

Rozkrojíme napoly a plníme krémom.

Pred podávaním poprášime cukrom.

Poznámky

Ak sa Vám zdá, že surovín je dosť, tak súhlasím. Hlavne na krém toho padne veľa za vlasť, ale recept je na 20 fajne veľkých kalorických mega "veterníkov", takže ak spravíte polovičnú dávku, ešte stále toho budete mať dosť. Mrkám

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.75
Priemer: 3.8 (4 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok