
balalajka
Zdravá pochúťka len tak keď máte na niečo chuť, alebo kľudne ako spestrenie do šalátov či k do tekvicovej polievky
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | sezam |
2 | polievkové lyžice | semienka ľanové |
3 | polievkové lyžice | semienka tekvicové |
50 | gramov | semienka tekvicové |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | celozrnná múka |
Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme do hustého snehu. Pridáme žĺtka, všetky semiačka, múku, prášok do pečiva, soľ a tradaaaa ... cesto je na svete. Rozotrieme ho na tenučko na plechu na papier na pečenie a dáme tak na 20 min na 180stupňov piecť. Ak chcete tmavšie, nechajte chvíľku dlhšie. Vytiahnuť, za horúca nakrájať na štvorce, obdĺžniky, trojuholníky, na čo chcete. Nechať vychladnúť a papkať dľa potreby.
Nabudúce tam skúsim pridať ešte asi lyžicu domáceho rajčinového oného (neni to pretlak, ani šťava, je to ONE ) a bylinky s vôňou Talianska. Nech majú deti pizza verziu
.
Brú chuť.
Určite to znesie aj bezlepkovú - ja som vlastne tú múku dávala, lebo to bolo také "bledé". Originál čipsy som si kupovávala v pekárni a tam boli také "chrumkavo vypečené", tak som skúsila niečo podobné stvoriť aj sama - chuťovo veľmi podobné.
Rozmýšľam nad tým chlebom, že kedy som ja tam naposledy mala namastený chleba - taký klasický. To bolo minulý týždeň a predtým ani nepamätám. Alebo rožok biely - to som fakt tuším 2 roky nejedla. I keď bagetu som robievala na lyže keď sme poobede chodili. Inak sem tam dám ten bielkovinový, ale to nebude asi nič pre teba . A už týždeň chodím, že doma chleba zarobím podľa tvojho receptu a FURT sa k tomu neviem dostať
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ktorý, ten írsky? To robota na 10 minút. Inak som videla uzasny recept na bielkovinový chleba, tuším len vajíčka a tvaroh akurát tie semiačka boli pomleté, či zmixované, len mne to vobec nepodrastlo, také tuho mokre to bolo, ale chutovo skvelé.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten ten. Musím si na to priestor urobiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto vyzerá veľmi zaujímavo a zdravo.
Asi by to znieslo aj moju bezlepkovu muku. Ja som momentalne vo faze, ked som objavila tenke pufovane chlebiky z fialovej kukurice, vraj je velmi zdrava, pufovane cuda uz menje. Ale po styroch rokoch skoro bez chleba, pri mojej bezlepkovej diete, si konecne vychutnavam pocit, ze na nieco mastim maslo. 

