Recept s postupom na raw čokoládový koláčik, jasné ak použijete košér ingrediencie. Výborný je aj s bežnými, smelo ho môžeme prehlásiť za zdravý. ;).

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
1 | hrnček | datle (korpus) |
1⁄4 | hrnček | kakao (korpus) |
1 | hrnček | orechy (korpus) |
2 | kusy | banán (krém) |
2 | polievkové lyžice | med (krém) |
1⁄4 | hrnček | kakao |
3 | polievkové lyžice | kokosový olej (krém) |
Inštrukcie
Datle namočíme na hodinku do teplej vody. V obchode som našla datle s kôstkami, tak som ich najskôr odkôstkovala a tak namočila. Inak polovicu datlí môžete smelo nahradiť strúhaným kokosom, koláčik bude ešte lepší. V mixéri so sekacími nožmi rozmixujeme najprv orechy (orechov môžete dať aj viac), potom pridáme scedené datle a kakao. Ak ste to náhodou prehnali s kakaom môžete pridať lyžicu medu. Hmotu natlačíme no menšej nádoby vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
Do mixéra vložíme dva banány, zľahka roztopený kokosový olej, med, kakao a premixujeme. Krém rozotrieme na korpus. Nádobu prikryjeme a dáme do mrazničky na cca 45 minút. Vybrala som skôr, krém ešte nestihol stuhnúť. Mal by sa skladovať v mrazničke, ale po chvíľke nebolo čo . ;)
Poznámky
Tento zákusok chutil všetkým, aj zarytým odporcom zdravých jedál, krém je ozaj fantastický. S nakrájaným banánom dostanete úžasné banány v čokoláde, len by ste mali zdvojnásobiť dávku. ;)
Postup:




