Popis
Recept s fotopostupom na chutný zdravý obed.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
1 | kus | cukina |
2 | kusy | menšie baklažány |
3 | kusy | farebné mäsité papriky |
200 | gramov | cherry paradajky |
3 | kusy | menšie cibule (ideálna červená) |
Zálievka | ||
4 | polievkové lyžice | citrónovej šťavy |
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
2 | strúčiky | cesnaku |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
trocha | čierne korenie, rozmarín, iné bylinky ... (použila som korenie n agrilovanú zeleninu) | |
100 | gramov | syra na strúhanie |
Inštrukcie
Cukinu umyjeme, ak nie je stopercentná, očistíme a nakrájame na menšie kúsky vhodné na napichovanie. Papriky umyjeme, zbavíme jadierok, a opäť nakrájame na kúsku vhodné na napichovanie, to isté spravíme s umytým baklažánom. Cherry paradajky umyjeme a cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu vložíme do väčšej misky.
Na zálievku zmiešame citrónovú šťavu, olej, soľ, korenie, bylinky, prepasírovaný cesnak a zalejeme ňou zeleninu. Necháme chvíľu postáť.
Zeleninu napichujeme striedavo na špajdle, kým neminieme všetku. Nám vystačila na 16 menších špizov, dva pekáče ako sú na fotke. Ak máte menej stravníkov, stačí vám menšie množstvo zeleninu. Toto množstvo by mohlo zasýtiť 4-5 stravníkov.
Špízy ukladáme na vymastený pekáč, podlejem ich trochou vody a pečieme pri teplote cca 230°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Okraje zeleniny by mali chytiť tmavší nádych. tesne pred dopečením môžete zeleninu posypať nahrubo postrúhaným syrom, nemusíte a dáme na malú chvíľu zapiecť.
Podávame so zeleninovým šalátom, ono je to dosť sýte a ozaj výborné.
Postup:





- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť