reklama

Džem z čiernej jarabiny - aronie

Pridal/a manka dňa 24. 07. 2011 - 19:39 - Recepty manka
obrázok k receptu

reklama

Výborný menej tradičný džem.

Ingrediencie
1 kilogram jarabina čierna
600 gramov kryštálový cukor
1 čajová lyžička škorica
1⁄2 čajová lyžička kyselina citrónová
1 kus citrón
50 millilitrov rum
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jarabinu očistíme a umyjeme , pridáme cukor, dáme na pekáč a v rúre dusíme za občasného zamiešania asi 1 hodinu.

Ochutíme škoricou, citrónovou kôrou, vmiešame kys. citrónovú a ešte chvílu podusíme.

Občas jarabinu postláčame, aby pustila šťavu.

ridáme alkohol, dobre premiešame a dávame do pohárov.

Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút

reklama


reklama

nohopes, Po, 25. 07. 2011 - 13:48

mnam mnam mnam moja mama z nej robila syrup bol uzasny a ja som sa jej vzdy napchavala ako mala a ked som si zamazala tricko ani svaty to uz nevypral Áno Áno Áno Kvietok Kvietok Kvietok

viktory, Ut, 26. 07. 2011 - 11:02

super, každý rok mám kríček obsypaný a nevedela som, čo s tým. Arónia posilňuje cievy a štítnu žľazu.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama