Džem z čiernej jarabiny-aronie

Popis

Jarabinu očistíme a umyjeme ,pridáme cukor,dáme na pekáč a v rúre dusíme za občasného zamiešania asi 1 hodinu.Ochutíme škoricou,citrónovou kôrou,vmiešame kys.citrónovú a ešte chvílu podusíme.Občas jarabinu postláčame ,aby pustila šťavu.Pridáme alkohol,dobre premiešame a dávame do pohárov.

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

  1 kg čiernej jarabiny
  600 g cukru
  1 lyžička škorice
  1/2 lyžičky kyseliny citrónovej
  citrónová kôra
  pohárik rumu,alebo koňaku

Inštrukcie

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.75
Priemer: 3.8 (4 hlasy)

Komentáre

mnam mnam mnam moja mama z nej robila syrup bol uzasny a ja som sa jej vzdy napchavala ako mala a ked som si zamazala tricko ani svaty to uz nevypral ÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietok

super, každý rok mám kríček obsypaný a nevedela som, čo s tým. Arónia posilňuje cievy a štítnu žľazu.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok