Výborný menej tradičný džem.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 1 hod, 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
1 | kilogram | jarabina čierna |
600 | gramov | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | kyselina citrónová |
1 | kus | citrón |
50 | mililitrov | rum |
Inštrukcie
Jarabinu očistíme a umyjeme , pridáme cukor, dáme na pekáč a v rúre dusíme za občasného zamiešania asi 1 hodinu.
Ochutíme škoricou, citrónovou kôrou, vmiešame kys. citrónovú a ešte chvílu podusíme.
Občas jarabinu postláčame, aby pustila šťavu.
ridáme alkohol, dobre premiešame a dávame do pohárov.