
reklama
Výborný menej tradičný džem.
Ingrediencie
1 | kilogram | jarabina čierna |
600 | gramov | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
1⁄2 | čajová lyžička | kyselina citrónová |
1 | kus | citrón |
50 | millilitrov | rum |
Postup
Jarabinu očistíme a umyjeme , pridáme cukor, dáme na pekáč a v rúre dusíme za občasného zamiešania asi 1 hodinu.
Ochutíme škoricou, citrónovou kôrou, vmiešame kys. citrónovú a ešte chvílu podusíme.
Občas jarabinu postláčame, aby pustila šťavu.
ridáme alkohol, dobre premiešame a dávame do pohárov.
Výnos
15 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 10 minút
reklama
reklama
super, každý rok mám kríček obsypaný a nevedela som, čo s tým. Arónia posilňuje cievy a štítnu žľazu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam mnam mnam moja mama z nej robila syrup bol uzasny a ja som sa jej vzdy napchavala ako mala a ked som si zamazala tricko ani svaty to uz nevypral
