reklama

Domáca stracciatella a broskyňový sorbet

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 06. 07. 2015 - 08:09 - Recepty M.á.r.i.a
Domáca stracciatella a broskyňový sorbet, Zmrzlina, recept, M.á.r.i.a

reklama

Osvieženie v týchto horúcich dňoch

Ingrediencie
300 millilitrov smotana 12%
3 kusov vajce
3 polievkové lyžice trstinový cukor
250 millilitrov smotana na šľahanie
1 kus vanilkový cukor
50 gramov čokoláda
500 gramov broskyňa
200 millilitrov voda
4 polievkové lyžice trstinový cukor
1 kus citrón
200 millilitrov biely jogurt
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Domáca stracciatella :

Nad parou žĺtka vyšľaháme s cukrom a smotanou kým nezačne hmota hustnúť. Necháme vychladnúť a pridáme zľahka šľahačku a tuhý sneh.

Broskyňový sorbet :

Vodu, cukor a šťavu z citróna uvaríme na sirup. Broskyňe si obaríme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme so sirupom. Nakoniec vmiešame jogurt. Podľa potreby môžeme dosladiť medom.

Odidve hmoty dáme do nádob chladiť do mrazníka. Každú hodinu hmoty premiešame aby sa prevzdušnili. Opakujeme aspoň 3-4 krát. Po 5 hod. môžeme maškrtiť.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
5 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
5 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama