
reklama
Osvieženie v týchto horúcich dňoch
Ingrediencie
300 | millilitrov | smotana 12% |
3 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | kus | vanilkový cukor |
50 | gramov | čokoláda |
500 | gramov | broskyňa |
200 | millilitrov | voda |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | citrón |
200 | millilitrov | biely jogurt |
Postup
Domáca stracciatella :
Nad parou žĺtka vyšľaháme s cukrom a smotanou kým nezačne hmota hustnúť. Necháme vychladnúť a pridáme zľahka šľahačku a tuhý sneh.
Broskyňový sorbet :
Vodu, cukor a šťavu z citróna uvaríme na sirup. Broskyňe si obaríme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme so sirupom. Nakoniec vmiešame jogurt. Podľa potreby môžeme dosladiť medom.
Odidve hmoty dáme do nádob chladiť do mrazníka. Každú hodinu hmoty premiešame aby sa prevzdušnili. Opakujeme aspoň 3-4 krát. Po 5 hod. môžeme maškrtiť.
Výnos
8 Porcie
Celkový čas
5 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
5 hod
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty