Popis
Osvieženie v týchto horúcich dňoch

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 hod |
Celkový čas | 5 hod, 30 minút |
Ingrediencie
300 | millilitrov | smotany 12 % |
3 | kusy | vajicka |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
250 | millilitrov | smotany na šľahanie |
1 | kus | vanilínový cukor |
50 | gramov | čokolády |
500 | gramov | broskýň |
200 | millilitrov | vody |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
šťava a kôra z 1 citróna | ||
200 | millilitrov | biely jogurt |
Inštrukcie
Domáca stracciatella :
Nad parou žĺtka vyšľaháme s cukrom a smotanou kým nezačne hmota hustnúť. Necháme vychladnúť a pridáme zľahka šľahačku a tuhý sneh.
Broskyňový sorbet :
Vodu, cukor a šťavu z citróna uvaríme na sirup. Broskyňe si obaríme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme so sirupom. Nakoniec vmiešame jogurt. Podľa potreby môžeme dosladiť medom.
Odidve hmoty dáme do nádob chladiť do mrazníka. Každú hodinu hmoty premiešame aby sa prevzdušnili. Opakujeme aspoň 3-4 krát. Po 5 hod. môžeme maškrtiť.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť