
Ivet Ivet | Bryndzovníky s kôprom
Výborné slané koláče s bryndzou a kôprom.
Ingrediencie
1 | kilogram | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
600 | gramov | mlieko |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | droždie |
1 | čajová lyžička | cukor |
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | olej |
500 | gramov | bryndza |
250 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | kôpor |
100 | gramov | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | olej |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Z droždia, cukru a trochu vlažného mlieka urobíme kvások. Múku preosejeme. Do vykysnutého kvásku pridáme vajce, olej, rozpustené maslo, soľ, zvyšné mlieko a vyšľaháme metličkou. Zmiešame z múkou a miesime. Cesto musí byť poriadne vymiesené, vtedy je po upečení ľahké a nadýchané.
Necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste. Po vykysnutí odkrajujeme z cesta rovnaké diely, urobíme buchtičku a ukladáme na plech potretý maslom. Necháme znovu kysnúť.
Medzitým si urobíme plnku. Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme do sklovita s trochou oleja.
Bryndzu so smotanou vymiešame, pridáme vajce, vychladnutú cibuľu, soľ, kôpor a uvarený zemiak, alebo múku. Keď buchtičky podkysnú, urobíme v strede jamku, roztiahneme do krajov prstami a naplníme bryndzou.
Kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom, ešte necháme kysnúť. Pečieme na 200°C.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.