
Ivet Ivet | Bryndzovníky s kôprom
Výborné slané koláče s bryndzou a kôprom.
Ingrediencie
1 | kilogram | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
600 | gramov | mlieko |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | droždie |
1 | čajová lyžička | cukor |
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | olej |
500 | gramov | bryndza |
250 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | kôpor |
100 | gramov | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | olej |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Z droždia, cukru a trochu vlažného mlieka urobíme kvások. Múku preosejeme. Do vykysnutého kvásku pridáme vajce, olej, rozpustené maslo, soľ, zvyšné mlieko a vyšľaháme metličkou. Zmiešame z múkou a miesime. Cesto musí byť poriadne vymiesené, vtedy je po upečení ľahké a nadýchané.
Necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste. Po vykysnutí odkrajujeme z cesta rovnaké diely, urobíme buchtičku a ukladáme na plech potretý maslom. Necháme znovu kysnúť.
Medzitým si urobíme plnku. Cibuľu nakrájanú nadrobno orestujeme do sklovita s trochou oleja.
Bryndzu so smotanou vymiešame, pridáme vajce, vychladnutú cibuľu, soľ, kôpor a uvarený zemiak, alebo múku. Keď buchtičky podkysnú, urobíme v strede jamku, roztiahneme do krajov prstami a naplníme bryndzou.
Kraje potrieme rozšľahaným žĺtkom, ešte necháme kysnúť. Pečieme na 200°C.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule