Kváskový chlebík bez miesenia

Popis

A kváskujem ďalej, chcela som robiť šišky, kvások od večera do rána na mňa čakal...plány sa zmenili, bol z neho chlebík. Šišky potrebujú viac času a ten som nemala. Ale objavila som chlebík, ktorý budem robiť často, chuťou veľmi dobrý, pripomína mi taký dobrý zemiakový.

Kváskový chlebík bez miesenia - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
4 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
4 hod, 40 minút

Ingrediencie

ražný kvások
150gramovražná múka
150gramovvlažná voda
1polievková lyžicaštartéra
ostatné suroviny
100gramovšpaldová polohrubá múka
200gramovšpaldová celozrná múka polohrubá
2polievkové lyžicepšeničné klíčky
1čajová lyžičkasoľ
1polievková lyžicaľanové semiačka
1polievková lyžicatekvicové jadierka
1polievková lyžicaslnečnicové semiačka
250millilitrovvlažná voda

Inštrukcie

Večer si urobíme kvások zmiešaním múky, vody a štartéra - ten dávam aj viac ako PL, mám v chladničke vždy v malej flaške to čo odoberiem z predchádzajúceho robenia. Zakryjem a echám do rána nech parcuje...ke to tak 12 hod. Ráno som pridala ostatné suroviny okrem vody, tú som prilevala pomaly. Miešať len varechou tak aby sa múky spojili s kváskom. Cesto je dosť husté. Formu si vyložím papierom a cesto do neho preložím, varechou uhľadím, prikryjem utierkou a nechám 4 hod. kysnúť...mne to vyšlo od 8 - do 12 hodiny. Rúru zohrejeme na 250 st. vložíme opatrne formu, nemalo by sa s ňou moc "búchať" aby z kysnutého neunikli bublinky. Pečiem 10 min. potom znížim teplotu na 200 st. a dopekám ešte 30 min. Môžeme špajlou vysjúšať či je upečený. Teplý chleba vyberieme na mriežku a natrieme roztopeným maslom, necháme úplne vychladnúť.

Postup: 

Kváskový chlebík bez miesenia - recept postup 1
Kváskový chlebík bez miesenia - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.