reklama

Domáce lúpačky

Pridal/a fidorka dňa 02. 02. 2012 - 00:24 - Recepty fidorka
Domáce lúpačky, Domáca pekáreň, recept, fidorka

reklama

Sladké rožky,lepšie ako kupované :-)

Ingrediencie
3⁄4 čajová lyžička sušené droždie
175 millilitrov mlieko
1 kus žĺtok
70 gramov Hera
  soľ
  citrónová kôra
400 gramov hladká múka
40 gramov cukor
1 balík vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Všetky suroviny vložíme do pekárničky a zapneme program cesto.Nič sa ale nestane,keď si cesto zarobíme klasicky ručne.Po vykysnutí cesto rozdelíme na 12 kúskov,vyváľame valčeky,zohneme do tvaru lúpačkov,preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme asi 10 min,podkysnúť.Potom potrieme rozšľahaným bielkom,posypeme makom a dáme do rúry upiecť.Ja dávam na 155st.asi 15 min,kým nie sú hnedé ako tie čo majú v obchode.Ale tieto sú lepšie ;-) (sun)

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

akalenkak67, Št, 02. 02. 2012 - 20:27

Prečo som to zbadala iba teraz?Tak sa trápim so štrúdlou na ráno pre deti.;-)
Upečiem ked zase doma zamrzneme.:-)

Buba (bez overenia), Ut, 07. 02. 2012 - 04:42

V sobotu peciem, este keby bol slovensky milacik, kakaovy.

adus, Ut, 07. 02. 2012 - 08:52

tomuto úúúplne rozumiem, naša keď príde domov, tiež sa ich nevie dojesť - skúšala si pozrieť v poľských obchodoch - tam kde je tá naša zvyknú v nich niekedy mávať aj slovenský tovar ...

fidorka, Ut, 07. 02. 2012 - 13:23

Nuž Buba,miláčika si budeš musieť asi len sama doma pripraviť.Ty si mi ale narobila také chute na FB s tvojimi rohlíkmi a treskou,že som sa okamžite realizovala doma aj ja ;-) (giggle)

iveta22, Po, 13. 02. 2012 - 15:50

čerstvé droždie nebude lepšie?vyzeraju nádherne,mám odpísané..vyskušam

fidorka, Po, 13. 02. 2012 - 16:28

neviem,či je lepšie,podľa mňa je to úplne jedno.dávam také aké mám doma a výsledok je rovnaký.

andula78, St, 15. 02. 2012 - 16:47

Práve to skúšam, ale mám moc tuhé cesto, a to som nedala ani všetku múku a nejako to ani nekysne. čo som spravila zle? mlieka tam ide iba tak málo?

Evka1223, St, 15. 02. 2012 - 17:19

Ja sa práve chystám....takže počkám na odpoveď...radšej.:-)

fidorka, St, 15. 02. 2012 - 18:06

andula,recept je napísaný správne,robím tieto lúpačky veľmi často,zatiaľ sa vždy podarili.neviem či si urobila ty chybu,ale niekedy je na vine aj múka,alebo droždie,aj mne (a nie len mne) sa stáva,že cesto je krásne vymiesené a jednoducho nevykysne.skús ho znova premiesiť a nechaj v teple podkysnúť,ak to nepomôžem,urob lúpačky,daj na plech a v teplej zohriatej rúre nechaj ešte raz nakysnúť,možno sa nadvihnú,potom potri bielkom a upeč.

andula78, Št, 16. 02. 2012 - 10:32

hmm v rúre mi troška podkysli, ale iba trocha a nestačilo to, aby boli mäkkučké. ale nedám sa odradiť, lebo deti sa na nich tak tešili, že to musím skúsiť znova. tvoje cesto je tiež tuhé alebo vláčne?

fidorka, Št, 16. 02. 2012 - 12:07

ja mávam cesto tak akurát,pekne sa s ním pracuje,nelepí sa,dobre sa aj formuje.

Klaudia17, Št, 16. 02. 2012 - 11:51

Zase asi budem zjazdená viď Erkočka ale akej múky to je podľa mňa tiež dôležité????????Baby píšte obyčajnej,alebo špeciálnej hl.múky???????????Ďakujem.(giggle) (giggle) (giggle)

Evka1223, Št, 16. 02. 2012 - 11:59

Záleží aj od značky múky....mám skúsenosti s tými zväčša akciovými typu Penam, Noe....že sú občas o ničom.

fidorka, Št, 16. 02. 2012 - 12:03

Múku dávam takú ako mám doma-aj špeciál,aj chlebovú T650.
Ako píše Evka,tiež mám skúsenosti,že záleží na značke,výrobcovi,alebo baliarni?,jednoducho určité značky múky viem,že nevykysnú tak pekne ako iné.Ja kupujem najčastejšie v Lidli,Bille a CBA,tie ma ešte zatiaľ nesklamali.

Evka1223, Št, 16. 02. 2012 - 12:06

Tiež nakupujem múku radšej v CBA alebo v Jednote. Stane sa, že miesto hladkej (ak nemám zrovna) dám polohrubú a nemá to veľký vplyv na kvalitu koláčika...:-)

Iwa, Št, 07. 02. 2013 - 22:13

Hurá, hurááá!!!! Zrovna dnes ráno mi syn vyčítal, že som zožrala poslednú makovku a on nemá nič na desiatu (dostla chleba) (giggle) V obchode sa hneĎ vypredajú... tak hurá do pečenia.

georgina, Št, 07. 02. 2013 - 22:33

Iwa, robím tieto lúpačky veľmi často, naposledy dnes. Sú skutočne vynikajúce. Robím vždy dve dávky a dávam do nich aj plnku - makovú, orechovú, alebo tvarohovú, raz sme už mali aj plnené jahodovým džemom (y) (y) (y)

Iwa, Pi, 08. 02. 2013 - 10:16

Orechové, orechové... :-D a tie 3 kg, čo som schudla v novom roku budú hneď späť.

akalenkak67, Št, 07. 02. 2013 - 22:44

Inšpirácia na zajtra.Už pol dna rozmýšlam čo zrobiť zajtra s tvarohom.

macka 10, Pi, 08. 02. 2013 - 13:41

Fidorka,nedáš pokoj???? Ako si máme udržať váhu pri tých tvojich maškrtách?? (hug) (hug)

georgina, Pi, 08. 02. 2013 - 13:45

Tento recept je tu rok :-) (sun) (sun) (sun)

Klaudia17, Pi, 08. 02. 2013 - 14:37

Dievčatá idem robiť tvar.plnku,omylom som miesto hrudkového kúpila jemný tvaroh čím to akoby zhustniť,ďakujem.

fidorka, Pi, 08. 02. 2013 - 14:47

daj vajicko,1-2 lyzice kyslej smotany a tolko isto hrubej muky,alebo detskej krupice.A hlavne dobre rozmiesaj.Ono to bude riedke,ale pri peceni stuhne.

Klaudia17, Pi, 08. 02. 2013 - 17:05

Ďakujem,plnka bola super. (clap)

alienka68, Pi, 08. 02. 2013 - 19:31

zajtra ich robim aj ja a môžem aj jablkovu plnku?
alebo lepšie bez plnky?

fidorka, Pi, 08. 02. 2013 - 21:14

skus a uvidis,ake vam budu chutit najviac,lupacky z obchodu su bez plnky,ale ked si doma naplnis a budu lepsie,nie je problem...

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama