Domáce lúpačky

Popis

Sladké rožky,lepšie ako kupované :-)
Domáce lúpačky - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

  175 ml mlieka
  1 žĺtok
  70g mäkkej hery
  soľ,citrónová kôra,40g cukru,vanilkový cukor
  400g hl.múky,3/4 lyžičky sušeného droždia

Inštrukcie

Všetky suroviny vložíme do pekárničky a zapneme program cesto.Nič sa ale nestane,keď si cesto zarobíme klasicky ručne.Po vykysnutí cesto rozdelíme na 12 kúskov,vyváľame valčeky,zohneme do tvaru lúpačkov,preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme asi 10 min,podkysnúť.Potom potrieme rozšľahaným bielkom,posypeme makom a dáme do rúry upiecť.Ja dávam na 155st.asi 15 min,kým nie sú hnedé ako tie čo majú v obchode.Ale tieto sú lepšie ;-) (sun)
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Prečo som to zbadala iba teraz?Tak sa trápim so štrúdlou na ráno pre deti.;-)
Upečiem ked zase doma zamrzneme.:-)

V sobotu peciem, este keby bol slovensky milacik, kakaovy.

tomuto úúúplne rozumiem, naša keď príde domov, tiež sa ich nevie dojesť - skúšala si pozrieť v poľských obchodoch - tam kde je tá naša zvyknú v nich niekedy mávať aj slovenský tovar ...

Nuž Buba,miláčika si budeš musieť asi len sama doma pripraviť.Ty si mi ale narobila také chute na FB s tvojimi rohlíkmi a treskou,že som sa okamžite realizovala doma aj ja MrkámChichocem sa

čerstvé droždie nebude lepšie?vyzeraju nádherne,mám odpísané..vyskušam

neviem,či je lepšie,podľa mňa je to úplne jedno.dávam také aké mám doma a výsledok je rovnaký.

Práve to skúšam, ale mám moc tuhé cesto, a to som nedala ani všetku múku a nejako to ani nekysne. čo som spravila zle? mlieka tam ide iba tak málo?

Ja sa práve chystám....takže počkám na odpoveď...radšej.:-)

andula,recept je napísaný správne,robím tieto lúpačky veľmi často,zatiaľ sa vždy podarili.neviem či si urobila ty chybu,ale niekedy je na vine aj múka,alebo droždie,aj mne (a nie len mne) sa stáva,že cesto je krásne vymiesené a jednoducho nevykysne.skús ho znova premiesiť a nechaj v teple podkysnúť,ak to nepomôžem,urob lúpačky,daj na plech a v teplej zohriatej rúre nechaj ešte raz nakysnúť,možno sa nadvihnú,potom potri bielkom a upeč.

hmm v rúre mi troška podkysli, ale iba trocha a nestačilo to, aby boli mäkkučké. ale nedám sa odradiť, lebo deti sa na nich tak tešili, že to musím skúsiť znova. tvoje cesto je tiež tuhé alebo vláčne?

ja mávam cesto tak akurát,pekne sa s ním pracuje,nelepí sa,dobre sa aj formuje.

Zase asi budem zjazdená viď Erkočka ale akej múky to je podľa mňa tiež dôležité????????Baby píšte obyčajnej,alebo špeciálnej hl.múky???????????Ďakujem.(giggle) Chichocem saChichocem sa

Záleží aj od značky múky....mám skúsenosti s tými zväčša akciovými typu Penam, Noe....že sú občas o ničom.

Múku dávam takú ako mám doma-aj špeciál,aj chlebovú T650.
Ako píše Evka,tiež mám skúsenosti,že záleží na značke,výrobcovi,alebo baliarni?,jednoducho určité značky múky viem,že nevykysnú tak pekne ako iné.Ja kupujem najčastejšie v Lidli,Bille a CBA,tie ma ešte zatiaľ nesklamali.

Tiež nakupujem múku radšej v CBA alebo v Jednote. Stane sa, že miesto hladkej (ak nemám zrovna) dám polohrubú a nemá to veľký vplyv na kvalitu koláčika...:-)

Hurá, hurááá!!!! Zrovna dnes ráno mi syn vyčítal, že som zožrala poslednú makovku a on nemá nič na desiatu (dostla chleba) Chichocem sa V obchode sa hneĎ vypredajú... tak hurá do pečenia.

Iwa, robím tieto lúpačky veľmi často, naposledy dnes. Sú skutočne vynikajúce. Robím vždy dve dávky a dávam do nich aj plnku - makovú, orechovú, alebo tvarohovú, raz sme už mali aj plnené jahodovým džemom ÁnoÁnoÁno

Orechové, orechové... Veľký úsmev a tie 3 kg, čo som schudla v novom roku budú hneď späť.

Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevMrkám

Inšpirácia na zajtra.Už pol dna rozmýšlam čo zrobiť zajtra s tvarohom.

Fidorka,nedáš pokoj???? Ako si máme udržať váhu pri tých tvojich maškrtách?? ObjímamObjímam

Tento recept je tu rok ÚsmevSlnkoSlnkoSlnko

Dievčatá idem robiť tvar.plnku,omylom som miesto hrudkového kúpila jemný tvaroh čím to akoby zhustniť,ďakujem.

daj vajicko,1-2 lyzice kyslej smotany a tolko isto hrubej muky,alebo detskej krupice.A hlavne dobre rozmiesaj.Ono to bude riedke,ale pri peceni stuhne.

Ďakujem,plnka bola super. Tlieskam

MrkámÚsmev

zajtra ich robim aj ja a môžem aj jablkovu plnku?
alebo lepšie bez plnky?

skus a uvidis,ake vam budu chutit najviac,lupacky z obchodu su bez plnky,ale ked si doma naplnis a budu lepsie,nie je problem...

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok