
Jednoduchý, rýchly a chuťovo lahodný... a hlavne viem čo v ňom je.
1 | liter | mlieko plnotučné |
1⁄2 | kus | tvaroh |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | polievková lyžica | maslo |
Tvaroh si rozdrobíme a zalejeme mliekom, zohrievame skoro do bodu varu. Odstavíme a pridáme citrónovú šťavu. Tvaroh s mliekom sa nám zrazí, scedíme cez utierku. Maslo rozpustíme, pridáme tvaroh a miešame kým sa nezačne rozpúšťať. Osolíme, pridáme sódu a mliešame. Dáme do vhodnej nádoby a necháme odležať 24 hod. v chlade a v suchu. Potom už len dobrú chuť.
Použila som Bánovecký tvaroh, mám ho odskúšaný. Obmenila som viaceré a z tohoto mám tá chuť najviac vyhovuje. Tvaroh nesmie byť moc suchý. Zmes môžeme ochuťiť bylinkami alebo korením, kto má čo rád.





Ďalšie recepty
A aký je dobrýýýý , mne stačí k nemu len ovocie ale dá sa využiť . Z tej dávky ho získaš okolo 460 g čo tiež nie je k zahodeniu čo sa týka ceny... Treba skúsiť !!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To vyzerá zaujímavo , vyskúšam . Ďakujem za tip.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Maria, ty ma stale prekvapujes!:) To by mi nikdy nenapadlo, že sa dá syr urobiť aj takto...