
Čas vianočný sa nezadržateľne blíži a ja som neodolala pokušeniu vyskúšať zopár nových receptíkov. V tej chvíli, keď zaplavila náš byt vôňa pomaranča a mandlí, taká tá "vianočná", hneď bolo fajn na duši...
1⁄2 | hrnček | sušené brusnice |
3⁄4 | hrnček | kryštálový cukor |
2 1⁄2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | hrnček | maslo |
1 | čajová lyžička | mandľový extrakt |
1 | kus | pomarančová kôra |
1 | polievková lyžica | pomarančová šťava |
1 šálka = 200ml
Brusnice a ¼ šálky cukru rozsekáme.
V miske zmiešame múku, pridáme nasekané maslo, brusnice, zvyšný cukor, pomarančovú kôru a šťavu, mandľový extrakt a vypracujeme cesto. Sformujeme valec, ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade aspoň dve hodiny /najlepšie do druhého dňa/.
Rúru predhrejeme na 160 °C. Z cesta nakrájame asi 0,5 cm plátky, ktoré obalíme v kryštálovom cukre, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 12-15 minút. Necháme vychladnúť. Skladujeme v uzatvorenej dóze.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty