
Recept s foto postupom na sviatočné pečivo, ideálne na pečenie s deťmi.
260 | gramov | hladká múka |
30 | gramov | kukuričný škrob |
185 | gramov | maslo |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | citrónová kôra |
150 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | kus | žĺtok |
1 | štipka | soľ |
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme vajíčko so žltkom. Hnetacimi metličkami, alebo ručne spojíme maslovú hmotu s preosiatou múkou a škrobom. Vymiesime cesto. Dáme ho aspoň na dve hodiny do chladničky. Odberáme z neho po častiach, zvyšné cesto dáme späť do chladničky a vyvaľkáme ho hrúbku cca 0,3 cm, alebo na hrubšie. Keď sa vám cesto lepí možete pridať ešte trochu múky, alebo vaľkať cez papier na pečenie. Vykrajujeme kolieska, preložíme ich na plech. Na plechu v každom druhom koliesku vykrojíme otvor. Zvyšnú hmotu, dáme na chvíľu schladiť.
Pečieme pri teplote cca 180°C cca 8 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Upečené kolieska plníme lekvárom.







Krásne tradičné linecké, nikdy tento recept nesklame