reklama

Krehké plnené kolieska

Pridal/a Kamila dňa 18. 11. 2015 - 19:29 - Recepty Kamila
Krehké plnené kolieska, Drobné pečivo, recept, Kamila

reklama

Recept s foto postupom na sviatočné pečivo, ideálne na pečenie s deťmi. Úsmev

Ingrediencie
260 gramov hladká múka
30 gramov kukuričný škrob
185 gramov maslo
1 1⁄2 čajové lyžičky citrónová kôra
150 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 štipka soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme vajíčko so žltkom. Hnetacimi metličkami, alebo ručne spojíme maslovú hmotu s preosiatou múkou a škrobom. Vymiesime cesto. Dáme ho aspoň na dve hodiny do chladničky. Odberáme z neho po častiach, zvyšné cesto dáme späť do chladničky a vyvaľkáme ho hrúbku cca 0,3 cm, alebo na hrubšie. Keď sa vám cesto lepí možete pridať ešte trochu múky, alebo vaľkať cez papier na pečenie. Vykrajujeme kolieska, preložíme ich na plech. Na plechu v každom druhom koliesku vykrojíme otvor. Zvyšnú hmotu, dáme na chvíľu schladiť.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 8 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Upečené kolieska plníme lekvárom.

Výnos
30 Porcie
Celkový čas
38 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 19. 11. 2015 - 14:53

Krásne tradičné linecké, nikdy tento recept nesklame Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama