
Ono tých receptov je viac na makké medovníky...ale v podstate sú skoro všetky rovnané-ale sú aj také, čo sa nemusia "variť" !...
300 | gramov | hladká múka |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | kusov | vajce |
1 | čajová lyžička | mletá škorica |
5 | kusov | mleté klinčeky |
40 | gramov | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | med |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1 | kus | žĺtok |
350 g hladká múka, 200 g práškový cukor, 2 ks vajcia, 1 lyžička mletá škorica, 5 ks zomleté klinčeky, 40 g mleté orechy, 2 lyžice med, 1/2 lyžice sóda bikarbóna, žĺtok (na potieranie)
Do preosiatej múky vmiešame cukor, orechy, škoricu a klinčeky. Med za stáleho miešania zohrejeme nad parou a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky. Pridáme vajcia a všetko spolu dobre vypracujeme. Lepkavé cesto necháme odstáť v chlade, najlepšie do druhého dňa.
Odpočinuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku ½ až ¾ cm a ozdobnými formičkami vykrajujeme medovníčky. Poukladáme ich ďalej od seba na vymastený plech a potrieme žĺtkom.
Do stredu medovníčka spravíme jamku, dáme do nej slivkový lekvár a ozdobíme orechom. Pečieme vo vyhriatej rúre
Tieto medovníčky robím, ale nevykrajujem, urobim guľku roztlačím, dam do stredu orech. No piekli sme ich skôr v lete ako na Vianoce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja ich tak robievam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lius super receptík,urcite vyskúsam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jááá taky, už je veru na medovníčky aj čas
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lius medovníky sú naprosto úžasnéééé!! piekla som ich predvcerom a uz vyse polovica chýba,tusím budem musiet napiect dalsiu dávku.. sú makucké a chutovo strasne mnam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež piekla už druhú dávku a to naši medovníky až tak neľúbia, skôr som ich robievala v "rámci tradície". Ale tieto s tým lekvárom... Mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento rok určite vyskúšam tieto.