Popis
Biela špargľa v palacinke so slaninkou.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod |
Ingrediencie
150 | gramov | múky (sol,petrzlenova vnat,pazitka,bazalka,...) |
250 | millilitrov | mlieka (1,5 kg bielej spargle) |
2 | kusy | vajcia (100 g slaninky) |
2 | polievkové lyžice | sézamových semienok (2 pol.lyz. masla) |
20 | gramov | masla |
Inštrukcie
1. Múku, soľ, mlieko a vajcia zmiešať a 30 minút nechať stáť v chlade.
2. Špargľu ošúpať, konce odrezať (asi 1 cm), uvariť v slanej vode ochutenej maslom a cukrom 12 - 15 minút.
3. Slaninku nakrájať na pásiky a opiecť v panvici do chrumkava.
4. Bylinky a sezamové semienka pridať k palacinkovému cestu, poriadne premiešať a v panvici potretej olejom upražiť tenké palacinky.
5. Maslo upražiť v panvici do hneda.
6. Špargľu zliať, uložiť na palacinky, posypať upraženou slaninkou. Pokvapkať upraženým maslom, posypať bylinkami a podávať teplé. Kto má rád, môže podávať s holandskou alebo citrónovou omáčkou.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť