Omáčka Bolognese na cestoviny a lasagne

Pridal/a val

Mäsový základy, ktorý sa dá použiť na lasagne alebo ako omáčka do cestovín.

Omáčka Bolognese na cestoviny a lasagne - recept
Porcie
Porcie
ZdrojJamie Oliver
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

  čierne korenie
  olivový olej
2strúčikycesnak
3kusysusene paradajky
600gramovhovädzie mäso
800gramovparadajky
2decilitrečervené víno
  oregano
  parmezan
  soľ

Inštrukcie

Do väčšieho hrnca dáme olivový olej. Do rozohriateho oleja pridáme sušené paradajky, na plátky pokrájaný cesnak a rozmarín/oregano/tymián, čo máte radi. 

Premiešame, krátko opražíme, aby to zavoňalo a pridáme mleté mäso.

Mäso poriadne premiešame, aby sa nerobili hrudky, toto je asi "najťažšia" časť. Ak sa nejaké hrudky vytvoria, roztlačíme ich vidličkou.

Pridáme víno a paradajky z konzervy. Paradajky vidličkou posekajte priamo v hrnci.

Keď to začne vrieť, pridáme soľ, korenie.

Varíme cca 40 minúnt, občas premiešame.

Ja pridávam do omáčky na záver asi polievkou lyžicu parmezánu.

Cestoviny uvarte podla návodu a pridajte omáčku. Na tanieri podávajte s hrsťou parmezánu a s červeným vínom (ak ste ho nevypili počas varenia:))

Túto zmes dávam aj na lasagne

 

Ilustračne foto: Pixabay.com

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok