reklama

Omáčka Bolognese na cestoviny a lasagne

Pridal/a val dňa 25. 08. 2009 - 13:59 - Recepty val
Omáčka Bolognese na cestoviny a lasagne, Hlavné jedlá, recept, val

reklama

Mäsový základy, ktorý sa dá použiť na lasagne alebo ako omáčka do cestovín.

Ingrediencie
  olivový olej
2 strúčiky cesnak
  čierne korenie
3 kusov sušené paradajky
600 gramov hovädzie mäso
800 gramov paradajka
2 decilitre červené víno
  oregano
  parmezán
  soľ
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Do väčšieho hrnca dáme olivový olej. Do rozohriateho oleja pridáme sušené paradajky, na plátky pokrájaný cesnak a rozmarín/oregano/tymián, čo máte radi. 

Premiešame, krátko opražíme, aby to zavoňalo a pridáme mleté mäso.

Mäso poriadne premiešame, aby sa nerobili hrudky, toto je asi "najťažšia" časť. Ak sa nejaké hrudky vytvoria, roztlačíme ich vidličkou.

Pridáme víno a paradajky z konzervy. Paradajky vidličkou posekajte priamo v hrnci.

Keď to začne vrieť, pridáme soľ, korenie.

Varíme cca 40 minúnt, občas premiešame.

Ja pridávam do omáčky na záver asi polievkou lyžicu parmezánu.

Cestoviny uvarte podla návodu a pridajte omáčku. Na tanieri podávajte s hrsťou parmezánu a s červeným vínom (ak ste ho nevypili počas varenia:))

Túto zmes dávam aj na lasagne

 

Ilustračne foto: Pixabay.com

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

renka, Ut, 25. 08. 2009 - 23:15

...tiež to dávam do lasagní, ako kombináciu so syrovou omáčkou, ale už dlhšie sa chystám vyskúšať to aj s cestovinou...je to výborné(y)

tigra2404, St, 26. 08. 2009 - 14:01

Ja zbožňujeme taliansku kuchyňu, len u mňa doma to nikto nechce jesť. Nevedia čo je dobré a mne sa to pre seba nechce variť.

val, Št, 27. 08. 2009 - 09:31

Diky za kazde nove rano...

val, Št, 27. 08. 2009 - 09:55

akosi nepreslo to co som doplnila takze druhy pokus :
zabudla som napisat ak mate radi kvalitnu slaninku mozete pridat ako prve do oleja par platkov slaninky pokrajanej na kusky. Mala by sa pouzivat pancheta ale ja pouzivam taku slaninku, ktora nie je zaudena len susena a je velmi podobna panchete

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama