
Pixabay.com | Bolonská omáčka
Mäsový základy, ktorý sa dá použiť na lasagne alebo ako omáčka do cestovín.
olivový olej | ||
2 | strúčiky | cesnak |
čierne korenie | ||
3 | kusov | sušené paradajky |
600 | gramov | hovädzie mäso |
800 | gramov | paradajka |
2 | decilitre | červené víno |
oregano | ||
parmezán | ||
soľ |
Do väčšieho hrnca dáme olivový olej. Do rozohriateho oleja pridáme sušené paradajky, na plátky pokrájaný cesnak a rozmarín/oregano/tymian, čo máte radi.
Premiešame, krátko opražíme, aby to zavoňalo a pridáme mleté mäso.
Mäso poriadne premiešame, aby sa nerobili hrudky, toto je asi "najťažšia" časť. Ak sa nejaké hrudky vytvoria, roztlačíme ich vidličkou.
Pridáme víno a paradajky z konzervy. Paradajky vidličkou posekajte priamo v hrnci. Keď to začne vrieť, pridáme soľ, korenie.
Varíme cca 40 minút, občas premiešame.
Ja pridávam do omáčky na záver asi polievkou lyžicu parmezánu.
Cestoviny uvarte podľa návodu a pridajte omáčku.
Na tanieri podávajte s hrsťou parmezánu a s červeným vínom (ak ste ho nevypili počas varenia:))
Túto zmes dávam aj na lasagne
Ja zbožňujeme taliansku kuchyňu, len u mňa doma to nikto nechce jesť. Nevedia čo je dobré a mne sa to pre seba nechce variť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Diky za kazde nove rano...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akosi nepreslo to co som doplnila takze druhy pokus :
zabudla som napisat ak mate radi kvalitnu slaninku mozete pridat ako prve do oleja par platkov slaninky pokrajanej na kusky. Mala by sa pouzivat pancheta ale ja pouzivam taku slaninku, ktora nie je zaudena len susena a je velmi podobna panchete
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...tiež to dávam do lasagní, ako kombináciu so syrovou omáčkou, ale už dlhšie sa chystám vyskúšať to aj s cestovinou...je to výborné