
melisa | Bravčové plátky na zelenine
Výborný nedeľný obed z bravčového stehna.
10 | plátky | bravčové stehno |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mexická mrazená zelenina |
rastlinný olej | ||
soľ | ||
mletá červená paprika | ||
čierne mleté korenie |
Postup: plátky mäsa jemne vyklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Odložíme a prikryjeme.
Do výpeku pridáme trochu oleja a nadrobno pokrájanú cibuľu, opražíme do sklovita. Vypneme a po krátkom vychladnutí pridáme trochu mletej červenej sladkej papriky.
Opražené plátky vložíme do pripravenej cibule, zalejeme vodou, aby bolo mäso zaliate a pridáme mexickú zeleninovú zmes. Plameň stíšime a necháme pomaly vrieť kým nie je mäso mäkké, dochutíme zeleninovým dochucovadlom. Podľa potreby môžeme zahustiť múkou alebo Ssolamylom rozmiešaným v troche vody.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty