reklama

Bravčové výpečky, polentový nákyp s mozarellou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 15. 04. 2018 - 17:20 - Recepty M.á.r.i.a
Bravčové výpečky, polentový nákyp s mozarellou, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Samé zdravé jedlá sú tu, tak idem trochu nabúrať ten priemer Chichocem sa

Ingrediencie
3⁄4 kilogram bravčové výpečky
2 kusov klobása
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 polievková lyžica bravčová masť
  soľ
  rasca
  mleté čierne korenie
Nákyp:
1⁄4 liter vývar
125 gramov polenta jemná
1 plátok maslo
  soľ
200 gramov kyslá smotana
2 kusov žĺtok
1 kus mozzarella
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cbuľu nakrájame na jemné prúžky, výpečky ( ja si ich nazberam z krkovčky a bôčika keď ich upravujem, ale dajú sa aj kúpiť) umyjeme, osušíme. Na plech si dáme masť, výpečky, osolím posypem rascou ,cibuľou a pretlačeným cesnakom. Podlejem trochou vody a šup do rúry. Mäso si pri pečení pustí dosť svojej vlastnej šťavy. As v polovičke pečenia pridám na menšie kúsky nakrájanú klobásku. Pečieme do mäkka - približne 45 min.

Vo vývare uvaríme polentu za stáleho miešania 10 min., osolíme, pridáme plátok masla. Chvíľu necháme vychladnúť, vmiešame kyslú smotanu a žľtka. Na záver pridáme na menšie kocky nakrájanú mozarellu. Dáme do maslom vymastenej formy a necháme zapiecť pri teplote 170 st. asi 10-15 min. Kým nie je vrch do hneda.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dasa_, Ne, 15. 04. 2018 - 19:31

Teda priznám sa, neviem, čo sú výpečky. Občas sa zastavíme v jednom českom motoreste a tam ponúkajú výpečky. Myslela som si, že to je nejaká česká špecialita.

U nás som toto slovo nikdy nepočula. A to som chodila aj na zabíjačky.

M.á.r.i.a, Ne, 15. 04. 2018 - 19:44

Ja to poznám pod takýmto názvom aj na Slovensku (aj keď ja používam veľa čechizmu) . U mäsiara bežne kúpim také krásne kúsky na pečenie, ktoré sú vlastne odrezky z bravčového mäsa keď sa rozoberá. V Čechách sa podávajú viac s kapustou a knedlou. 

dasa_, Ne, 15. 04. 2018 - 20:21

No, už budem vedieť, čo to je. A s tou kapustou a knedľou to je veru pravda

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama