Bravčové výpečky, polentový nákyp s mozarellou

Pridal/a M.á.r.i.a

Samé zdravé jedlá sú tu tak idem trochu nabúrať ten priemer Chichocem sa

Bravčové výpečky, polentový nákyp s mozarellou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

3⁄4kilogramovbravčové výpečky
2kusydomácej klobásy
1kuscibuľa
2strúčikycesnak
1polievková lyžicamasť bravčová
soľ, drvená rasca, korenie
nákyp
1⁄4litervývar
125gramovjemnná polenta
1plátokmaslo, soľ
1kuskyslá smotana (á 200 g)
2kusyžĺtka
1kusmozarella

Inštrukcie

Cbuľu nakrájame na jemné prúžky, výpečky ( ja si ich nazberam z krkovčky a bôčika keď ich upravujem, ale dajú sa aj kúpiť) umyjeme, osušíme. Na plech si dáme masť, výpečky, osolím posypem rascou ,cibuľou a pretlačeným cesnakom. Podlejem trochou vody a šup do rúry. Mäso si pri pečení pustí dosť svojej vlastnej šťavy. As v polovičke pečenia pridám na menšie kúsky nakrájanú klobásku. Pečieme do mäkka - približne 45 min.

Vo vývare uvaríme polentu za stáleho miešania 10 min., osolíme, pridáme plátok masla. Chvíľu necháme vychladnúť, vmiešame kyslú smotanu a žľtka. Na záver pridáme na menšie kocky nakrájanú mozarellu. Dáme do maslom vymastenej formy a necháme zapiecť pri teplote 170 st. asi 10-15 min. Kým nie je vrch do hneda.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok