Grilovaná morčacia pečeň a pak choi

Pridal/a M.á.r.i.a

Variácie na vnútornosti, niekým nevyužívané, niekým znesiteľné a niekto ich má naozaj rád. U nás pečienky, srdiečka, jazyk, držky ( áno aj to sú vnútornosti) z kurčaťa, morky, kačky, husy, prasiatka, kravičky môžu byť...

Ako prílohu som použila pak choi, čínsku kapustu, ktorá je príbuzná špenátu a mangoldu. Je plná bielkovín a obsahuje veľa vitamínu A a C.

Grilovaná morčacia pečeň a pak choi - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

800gramovmorčacie pečienky
1⁄2litermlieka
80gramovkukričný šrob, soľ, mleté čierne korenie, olej
4kusykapusta pak choi
1čajová lyžičkahrubá morská soľ, chilli

Inštrukcie

Morčacie pečienky si očitíme, odblaníme a zalejeme mliekom aspoň na 2 hod. ( môžeme ich nechať aj cez noc v chladničke). Potom ich utriem, osolím, posypem mletým čiernym korením a obalím v kukuričnom škrobe. Naukladám na podnos na grilovanie, potriem olejom a dám do rúry pod gril. Opekáme asi 5-6 min. otočíme a opečieme...kto nemá, môže opiecť na panvici. Pečienky sú vo vnútri krásne mäkké.

Kapustu očistíme, odrojíme kúsok od spodu ale tak aby sa nám nerozpadávala.. Prekrojíme na polovicu, zalejeme vriacou vodou tak na 2 min., precedíme a necháme trochu osušiť. Posypeme hrubou soľou (použila som ružovú himalájsku) a chilli, pokvapkáme olejom a dáme pod gril aby sa opiekla.

Podávala som s opečenými zemiamky nakrájanými na tenké plátky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok