
M.á.r.i.a | Grilovaná morčacia pečeň a pak choi
Variácie na vnútornosti, niekým nevyužívané, niekým znesiteľné a niekto ich má naozaj rád. U nás pečienky, srdiečka, jazyk, držky z kurčaťa, morky, kačky, husy, prasiatka, kravičky môžu byť.
Ingrediencie
800 | gramov | morčacia pečeň |
1⁄2 | liter | mlieko |
80 | gramov | kukuričný škrob |
trocha | soľ | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | olej | |
4 | kusov | pak choi kapusta |
1 | čajová lyžička | hrubá morská soľ |
trocha | chilli korenie |
Postup
Ako prílohu som použila pak choi, čínsku kapustu, ktorá je príbuzná špenátu a mangoldu. Je plná bielkovín a obsahuje veľa vitamínu A a C.
Morčacie pečienky si očistíme, odblaníme a zalejeme mliekom aspoň na 2 hod. Môžeme ich nechať aj cez noc v chladničke. Potom ich utriem, osolím, posypem mletým čiernym korením a obalím v kukuričnom škrobe.
Naukladám na podnos na grilovanie, potriem olejom a dám do rúry pod gril. Opekáme asi 5-6 min. otočíme a opečieme, kto nemá, môže opiecť na panvici. Pečienky sú vo vnútri krásne mäkké.
Kapustu očistíme, odkrojíme kúsok zospodu, ale tak aby sa nám nerozpadávala. Prekrojíme na polovicu, zalejeme vriacou vodou tak na 2 min, precedíme a necháme trochu osušiť.
Posypeme hrubou soľou, použila som ružovú himalájsku, a chilli, pokvapkáme olejom a dáme pod gril aby sa opiekla.
Podávala som s opečenými zemiakmi nakrájanými na tenké plátky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.