
melisa | Hliva ustricová na paprike
Hliva ustricová obsahuje veľa vitamínov, má liečivé účinky a podporuje imunitu.
300 | gramov | hliva ustricová |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | červená sladká mletá paprika |
2 | kusov | bobkový list |
1 | strúčik | cesnak |
2 | polievkové lyžice | rastlinný olej |
mleté čierne korenie | ||
soľ | ||
1 | štipka | muškátový oriešok |
vegeta | ||
trocha | majoránka | |
hladká múka |
V nádobe upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, trochu posolíme. Odstavíme a zamiešame červenú mletú papriku.
Pridáme umytú a na hrubšie rezance pokrájanú hlivu. Podlejeme vodou, posolíme, pridáme mleté čierne korenie podľa chuti, bobkový list a prelisovaný cesnak.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka asi 30 minút. Dochutíme zeleninovým dochucovadlom.
Zahustíme múkou rozmiešanou v troche studenej vody, necháme prevrieť. Odstavíme a dochutíme sušeným majoránom.
Podávame so zemiakmi alebo prílohou podľa chuti.
Dobrú chuť!
Je to rýchlovka vhodná na obed, či večeru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty